Káží vodu, pijí víno

Veronika Salášková 2011-11-12 00:45:00

Žatec – S postřehem, který byl zároveň reakcí ke článku o tom, že rybáři parkují svá auta u soutoku Ohře a potoka Liboc, se na nás obrátila čtenářka Lada Frýbová. Přišlo jí ironické, že městská policie pokutuje stání na trávníku, když přes něj sama jezdí. „O víkendu před čtrnácti dny jsem v podvečer zahlédla hlídku Městské policie v autě, jak jela vpodvečer z ulice K Perči přes trávník, kde objela květináče, které zabraňují průjezdu a jela podél celé hřbitovní zdi po cestě pro pěší až ke smuteční síni. Zamkli bránu hřbitova. Vidělo je i několik dalších lidí,“ popsala situaci Lada Frýbová. Druhý den za světla pak viděla, že na trávníku je několik vyjetých kolejí po pneumatikách. „Ironie je, že to mají pokutovat a sami to dělají,“ dodala.

O vyjádření k této věci jsme požádali ředitele Městské policie Žatec Jiřího Štorka. „K postřehu Vaší čtenářky mohu uvést, že strážníci Městské policie se služebním vozidlem mohou při „výkonu služby“ vjíždět na pozemky města. Včera jsem si na místě ověřil uvedené skutečnosti. Musím bohužel konstatovat, že tímto směrem jízdy (z ulice K Perči, objetí nějakých květináčů a jízda podél celé hřbitovní zdi po cestě pro pěší až k bráně hřbitova) nelze provést uzam-čení hlavního vstupu do areálu hřbitova. Květináče jsou umístěny na za-čátku Vámi uvedené cesty pro pěší u vstupu do obřadní síně a ne z ulice K Perči. Nicméně nezpochybňuji skutečnost, že hlídka MP se služebním vozidlem v rámci urychlení daného úkonu použije ke zkrácení trasy travnatou plochu. Po obdržení Vašeho e-mailu jsem takový způsob jízdy služebních vozidel MP striktně zakázal a to nejen v prostorách hřbitova,“ reagoval ředitel Štorek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video