Harfa a příčná flétna ve velkočernockém kostele

Redakce 2018-05-05 00:43:00

Velká Černoc (jič) Slavnostním májovým koncertem netradičního hudebního seskupení Duo Dolocissimo - harfa a příčná flétna v podání Hany Slámové a flétnistky Petry Benešové, hudebnic z ústeckého divadla, se rozezvučí v sobotu 5. května ve 14 hodin prostory kostela sv. Václava ve Velké Černoci. S nimi přijede námi oblíbená sopranistka Eva Boháčková a také varhanice Helena Kolihová z Teplic. Čtveřice umělkyň je připravena nám předat krásné dojmy z barokní a renesanční hudby.

Na varhany zazní monumentální Toccata a Fuga d mol od J. S. Bacha, Ciaconna G dur od G. F. Handela a další varhanní skladby, které budou prokládány krásnými skladbami a tóny hudby hrané na harfu a příčnou flétnu a doprovázené zvučným zvonivým zpěvem sopranistky Evy Boháčkové. Můžeme se těšit na zpívané Largo od A. Dvořáka, na melodii z jeho Rusalky, na krásné písně a hudbu od G. F. Handela, G. Pucciniho, ale také na irské písně v podání harfy a příčné flétny. Kdo v sobotu 5.5. po poledni přijede do V. Černoce na koncert této čtveřice mladých vynikajících hudebnic, odveze si jistě opět - jako je již z tohoto místa zvykem - nezapomenutelné dojmy plné emocí a radosti. Ve Velké Černoci odpoledne bude v souvislosti s májovým koncertem také otevřeno pro veřejnost místní muzeum - historická hrázděnka s dobovým zařízením a stylovým vybavením - v širokém okolí jedna z mála dobře zachovaných památkově chráněných hrázděných chalup, typických pro tyto končiny českého venkova. Sobotní koncert ve Velké Černoci bude pro mnohé hezkým výletem s nahlédnutím do historie architektury a bydlení na venkově v 18. - 20. století a se zážitkem z poslechu hudebních klenotů té doby.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video