Květnový pohár už má své vítěze

Hedvika Fajkusová 2018-06-01 11:51:00

Místní organizace Českého rybářského svazu Žatec pořádala začátkem měsíce května již dvanáctý ročník tradiční soutěže Květnový pohár v obci Velká Černoc – v revíru, kde se nejčastěji vyskytují kapři, plotice, perlíni, karasi, líni a amuři. S počtem 27 chycených ryb o celkové délce 966,5 cm zde vyhrál na plné čáře Petr Záhora.

„Před závodem jsme vysazovali 500kg kaprů zhruba okolo 1kg. Také 500kg pstruhů, kteří přišli z Evropské unie jako náhrada za kormorány. Dalších 300kg pstruhů jsme vysazovali další den do řeky standardně jako každý měsíc,“ říká vedoucí rybářské stráže a také organizátor závodů Martin Zima. Při soutěži se lovilo ve dvou poločasech, mezi nimiž byla pauza na přesun k druhému sektoru a na občerstvení. Před samotným startem si lovící vylosovali samostatně první číslo pro sektor na první poločas a samostatně druhé číslo pro sektor na druhý poločas. Každý ze závodníků měl pro sebe vymezen cca 6 metrový sektor, který nesměl během soutěže opustit. Lovilo se na jednu udici a to libovolnou technikou, kterou povoluje rybářský řád. Bodována byla každá ulovená ryba na centimetry (1 centimetr = 1 bod), která byla následně znovu puštěna do rybníka. „Soutěž pořádáme hlavně kvůli rybářům, o jejichž spokojenost nám jde především. I když jde pouze o takzvané „gulášové závody“, rozvinuly se již do takové míry, že tu máme zázemí s občerstvením a roznášku, kterou si závodníci pochvalují a rádi se sem vracejí. Většina z nich jsou zde každým rokem,“ doplňuje Martin Zima.

Na všech padesát závodníků, kteří se letos do Květnového poháru přihlásili, čekaly věcné ceny v hodnotě 22 tisíc korun a na první tři umístěné také ručně vyráběné poháry z keramické dílny Ivety Dologové. Prémie pak navíc dostal nejmladší závodník a také Milan Šulc, který chytil kapra o délce 54 cm, jenž byl za celý den tím největším úlovkem. (hf)

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video