Žatecké centrum zaberou filmaři

Hedvika Fajkusová 2018-06-08 06:46:00

Žatec (hf) V historickém centru Žatce se bude od 16. června do 8. července natáčet válečný film z druhé světové války s názvem Jojo Rabbit, kde si v režii novozélandského mistra Taiky Waititiho zahrají Scarlett Johansson a Sam Rockwell. Produkci nad filmem převzala společnost Czech Anglo Productions, která v Žatci před dvěma lety natáčela snímek Úkryt v zoo.

Za natáčení v městské památkové rezervaci dostane město zaplaceno 900 tisíc korun. Místní obyvatelé však musí počítat s jistým omezením, které se dotkne především centra města. Budou zde muset být odstraněny prvky, jako jsou lavičky, odpadkové koše, ale také nově umístěná květinová výzdoba. Kvůli natáčení budou muset být, po dobu sedmi natáčecích dní, se kterými filmaři prozatím počítají, některé ulice uzavřené a tím pádem neprůjezdné. V dotčených lokalitách budou rovněž zábory, kde se nebude moci parkovat. ,,Jsme se společností domluveni, že zhoršení dostupnosti automobilové dopravy, včetně parkování, musí zavčas komunikovat se všemi obyvateli,“ řekla starostka Zdeňka Hamousová.

Na náměstí Svobody bude například stát filmová šibenice a Hošťálkovo náměstí, ulice Dlouhá, ale také část ulice Obránců míru a další místa, budou upraveny do válečné podoby s vlajkami s hákovým křížem. Filmaři budou také používat vojenskou techniku a slepou střelbu. ,,Filmování znamená pro Žatec některá pozitiva i negativa. Negativa by ale měla být vykompenzována finanční náhradou. Za služby dostane zaplaceno třeba technická správa, filmaři tu budou nakupovat a potřebovat různé služ-by, bude potřeba komparz. Přínosem je také prestiž, kterou pro nás přítomnost filmařů je,“ řekla starostka Hamousová.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video