Napsali jste nám: Archeoskanzen Březno u Loun

2018-06-10 08:35:00

Měsíc květen je v Mateřské škole speciální v Žatci věnovaný dopravě. Děti se učí, jak se správně chovat v silničním provozu a také se dozvídají zajímavé informace o dopravních prostředcích.

Abychom si vyzkoušeli některé dopravní prostředky v praxi, vyrazili jsme společně na výlet do Archeoskanzenu v Březnu u Loun. Do Března jsme se vydali vlakem, kde děti dostaly svou jízdenku a ochotná paní průvodčí ji každému označila. Po vystoupení z vlaku jsme pěšky šli až na místo určení. Ve skanzenu si děti mohly vyzkoušet, jak žili lidé v dávné době, velmi je zaujalo mletí obilí, střelba lukem, vykřesávání ohně nebo různé nástroje, které lidé využívali k běžnému životu. Každé dítě si také samo vyrobilo ze dřeva za pomoci pazourku svůj pravěký šperk, který pak s hrdostí nosily i další dny ve školce. Na závěr jsme si opekli buřty na břehu řeky Ohře a vydali se na zpáteční cestu, kde už na nás čekal autobus. Děkujeme tímto městu Žatec, které prostřednictvím Komunitního plánování finančně podpořilo náš projekt “Společné zážitky”, díky němuž se tento výlet plný krásných zážitků mohl uskutečnit. Děti a kolektiv MŠS, Žatec.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video