Jahody ovládly celé náměstí

Redakce 2018-06-19 12:14:48

CHOMUTOV (PI) — Do jedné z nejúspěšnějších doprovodných akcí Severočeských farmářských trhů — Jahodových slavností — se uplynulou sobotu na chomutovském náměstí neopomněl zapojit oblíbený snídaňový stánek StartAir. Při této speciální příležitosti nabízel třeba ovochleba s jahodami, jahodové latté, koktejl i limonádu či jahodovou bábovku. Nechyběly ale ani jeho osvědčené dobroty, které se svým miniaturním týmem umí vymyslet „šéfová“ Anna Jenčová, jinak mobilní kouč v oblasti výživy.

Ta Chomutovákům už přes čtvrt roku v takřka domáckém prostředí pronajaté malovýrobny chystá lehké a zdravé snídaně, jako jsou „vzdušně odlehčené“ muffiny, bábovky, speciální chleby či pomazánky; a to jak v přísně vegánském stylu (tedy bez použití jakýchkoli živočišných surovin — například vajec), tak i v jejich tradičnější podobě. Ovšem pokud možno zbavené zátěže ve formě nejméně ušlechtilých kuchyňských surovin; typicky: bílého cukru. Zdánlivě nezapadající položkou jsou kupříkladu párky v rohlíku. Jak se tohle s „lehoučkou“ a „kvalitní“ snídaní rýmuje? „Docela dobře,“ směje se Anna. „Organizátor trhů Adam Weber je přes maso, a já, ač vegán, nemám potřebu mu to jakkoli vymlouvat. Rozdíl je v tom, že rohlíky či párky nejsou >tak nějak všelijak< chutnajícím produktem z nadnárodního řetězce, ale pocházejí od prověřených místních dodavatelů, za kvalitu jejichž výrobků se můžeme bez váhání zaručit.“ V sobotu 23. června se Jahodové slavnosti přesunou do Kadaně.

Foto: Český um

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video