Oslavila 102. narozeniny!

Soňa Šímová 2018-06-25 10:52:23

JIRKOV (soš) — 102. narozeniny oslavila Františka Votavová, která posledních 14 let žije v jirkovském domově pro seniory.

„Žijeme tu klidnějším životem, než vy venku, tady se ten věk natahuje. Jsem tu velmi spokojená a klidná,“ pochválila Františka Votavová na oslavě, kam jí přišli popřát syn (na snímku), přátelé, ale i vedení města. Narodila se 13. června 1916 v dnes již zaniklé obci Libkovice u Duchcova. Svého manžela potkala v 18 letech a po pěti letech se v období protektorátu, vzali. Zůstala mu po boku 80 let avychovali spolu dva syny. „Tatínek sloužil v Praze jako voják.

Když ji viděl u kina, tak řekl „ta bude moje“. A byla. Nikdy se nehádali, žili spokojeně,“ zavzpomínal syn Petr Votava. „Paní Votavová je tu oblíbená, protože je hrozně pozitivní člověk. Jsme na ni hrdí a jsme rádi za každý další rok, který můžeme slavit s ní, je takový jirkovský patriot,“ usmívala se místostarostka Jirkova Dana Jurštaková, která oslavenkyni přinesla její oblíbené dobroty. „Číst už nemůžu, ale pořád pletu ponožky a na Vánoce se prodávají pro Fond dětí,“ prozradila jeden ze svých receptů na dlouhověkost — pracovitost — Františka Votavová.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video