Hořela střecha školy, děti v ní naštěstí nebyly

Redakce 2018-06-28 21:15:12

Podbořany (až) S požárem střechy budovy bývalé praktické školy v Příčné ulici, která je součástí ZŠ Husova 276 v Podbořanech, bojovali ve čtvrtek hasiči. V době jejich příjezdu byla část střechy objektu v plamenech. Na místě zásahu bylo několik desítek hasičů z několika jednotek. K zásahu využívali hasiči výškové techniky, kvůli hustému dýmu museli zasahovat také v dýchacích přístrojích.

Všechny zúčastněné jednotky odjely až kolem 19. hodiny, na místě zůstaly pouze placení a dobrovolní hasiči Podbořan.

Požár zasáhl školní střechu, která se rekonstruuje. Rekonstrukce teprve začala, do pátku 22. června se v budově ještě učilo. Od pondělí právě kvůli rekonstrukci je ředitelské volno a ve škole jsou jenom stavební dělníci. Celá čtvrteční událost byla komplikovaná, hasiči měli problém se pod střechu dostat, dojížděly další jednotky. „Jede sem Cobra z Ústí. Je to speciál, kterým třeba na letišti Praha prořezávají trupy dopravních letadel,“ sdělil odpoledne očitý svědek. 

Údajná příčina vzniku požáru bylo řezání starého hromosvodu. Podle některých údajů, na střeše začalo hořet od rozbrusky už okolo 10. hodiny dopoledne. Lidé, kteří na stavbě pracovali, se údajně vznícení snažili uhasit sami, hasiče zavolali, až když vyletěly plameny nad střechu ve 12.30. Přitom je to od budovy školy, kde probíhá rekonstrukce, na hasičskou zbrojnici zhruba 250 metrů. 

„Naštěstí se nikomu nic nestalo. Teď nastává tedy otázka, v jakém stavu je budova, kde se teprve s rekonstrukcí začalo a která je teď bez střechy a prolitá vodou. Místo pro 11 tříd 1. stupně. Kvůli rekonstrukci první části se sestěhovaly i třídy gymnázia, což teď nebude možné. Podle mého odhadu minimálně 7 tříd (nějaké školy...) nebude mít v září prostory k výuce,“ uvažuje učitelka postižené školy. 

„Podle mého, to bude tak zničené vodou včetně vnitřního zařízení, že bude jednodušší to zbourat a postavit novou školu. Zvláště pokud je pravda to, že zateplení se mělo dělat v souvislosti s dříve použitým azbestem, který se měl odstranit,“ dodává bývalý dlouholetý hasič z povolání. 

Událost dále sledujeme.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video