Lormáci vezou tři ceny z filmové přehlídky

Iveta Drlíková 2018-07-10 10:31:00

Praha/Žatec (id) Tři krásné ceny z mezinárodní filmové přehlídky Mental power Prague film festival (MPPFF) si letos přivezl Kamarád – LORM za svůj krátký film Ideální dovolená.

Maruška Pokorná a Monika Wilczeková získaly ocenění za hlavní ženské role a Lenka Baránková za vedlejší hlavní roli. „Jedno léto jsme byli s našimi klienty na dovolené v Autokempu Hradec u Kadaně a prožili zde velmi mnoho krásných zážitků a legrace, navázali nové kamarádství a tak mě napadlo, proč nenatočit film v tomto sice trošku retro kempu, ale na místě, kde jsme byli velmi spokojeni. Oslovila jsem majitele kempu pana Malého a ten souhlasil. Zde se odehrává hlavní děj, dále jsme natáčeli v Holedeči na farmě u pana Dlouhého, diskotéku nám zajistil Karel Fiala v Lidovém domě, který nám k natáčení propůjčil pan Vondráček.“ popisuje vznik tohoto filmového dílka autorka scénáře a režisérka Hana Šimečková a pokračuje: „Velký dík patří našim kameramanům Lukymu a Míšovi z Okáčka, neboť našemu filmu dali krásnou podobu a spolupráce s nimi byla skvělá.“

Kamarád LORM je pravidelným účastníkem pražského festivalu. Snímek, se kterým soutěžili letos, je k vidění na You Tube nebo na stránkách MPPFF. Promítat se bude také na tradičních „Ozvěnách“ 14. září v žateckém Chrámu chmele a piva. Jeho aktéři chtějí všechny diváky hlavně pobavit a rozveselit a také propojit svět lidí s handicapem a svět normálních lidí. „Všichni herci i neherci si natáčení velmi užívali. Byli jsme správná parta a do filmu jsme dali všechno naše umění,“ doufá Hana Šimečková, že se snímek bude líbit.

Na červnovém MPPFF 2018 soutěžilo celkem čtrnáct filmů, z toho čtyři byly ze zahraničí. Filmové delegace si opět mohly vychutnat tu správnou festivalovou atmosféru, téměř jako v Karlových Varech. Prošly se po červeném koberci a užily si plavbu parníkem po Vltavě, na kterém se soutěžní snímky promítaly i koncert kapely Biopop. Slavnostní vyhlašování proběhlo v pražském Divadle Palace. Večer tradičně moderoval Vojta Kotek a dobrou náladu podpořilo i vystoupení Vladimíra Hrona, který zazpíval písně ze známých filmů. „Děkuji mým kolegyním ze sociálně terapeutické dílny za pomoc s rekvizitami, všem kritikům, kteří můj scénář posuzovali, a za všestrannou pomoc hlavně mé kolegyni Šárce Kudrnové, která se mnou na filmu spolupracovala. Za finanční podporu děkujeme i městu Žatec a Tescu,“ dodává režisérka.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video