Liběšice se konečně dočkaly svého multifunkčního hřiště

Hedvika Fajkusová 2018-07-12 10:24:00

Liběšice (hf) Rovnou trojitého svátečního odpoledne se minulý čtvrtek dočkali obyvatelé Liběšic a jeho přilehlých obcí. Jednak slavili příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje, brzkou víkendovou pouť a otevření nového hřiště, kterého se konečně po letech dočkali.

,,Po výzvě občanů, že by bylo dobré udělat v obci hřiště, jsme nejdříve udělali asfaltový plac. Poté jsme přidali dětský koutek, který je dodnes hojně využíván. Teď se díky schopným a ochotným zastupitelům povedlo uskutečnit vybudování profesionálního multifunkčního hřiště,“ řekl při slavnostním projevu starosta Petr Valenta.

Občané Liběšic a jeho spádových obcí si budou moci na hřišti zahrát hned několik sportů. Využít ho mohou při basketbalu, tenise, nohejbalu, fotbalu i florbalu. Hřiště je vybaveno bránami, basketbalovými koši, sítí a univerzálním umělým povrchem.

Jelikož si všichni přejí, aby se jim sportovalo bezpečně a bez úrazů, požehnal hřiště zdejší farář Otec Vilém. ,,Jsem moc rád, že Liběšice mají také, stejně jako jiné obce, krásné nové hřiště. Moc bych vám všem přál, abyste hřiště dobře využívali,“ řekl všem přítomným návštěvníkům. Následovala modlitba za to, aby se na hřišti nikomu nic nestalo.

Ředitelka liběšické základní a mateřské školy Michaela Gondeková přestřihla symbolickou červenou pásku a Otec Vilém hřiště pokropil svěcenou vodou. Poté na hřiště doslova vletěly všechny přítomné děti a následně i dospělí, kteří hřiště podrobili náročné zatěžkávající zkoušce. Desítky lidí střílely na koše i na brány. Někteří si donesli i vlastní tenisové rakety a míčky.

Hřiště však ještě není zcela kompletní. Po obvodu jsou v zemi připraveny kabelové chráničky pro napájení šesti lamp, které budou hřiště v nejbližší době osvětlovat. K jedné z nich bude připojena i kamera. Do budoucna přibude rovněž zázemí, kde budou šatny a umývárny.

Navíc je potřeba vymyslet, jak budou zájemci o hřiště žádat o klíče. Hřiště totiž bude vždy zamčené, což ovšem neznamená, že bude nepřístupné. Klíče od něj budou mít občané Liběšic, co nejblíže – na faře, ve škole a tak dále. ,,Napadlo nás udělat i rezervační systém na stránkách obce. Pokud budete mít nějaký nápad, určitě s ním přijďte a my ho zpracujeme,“ vyzval na závěr občany starosta Petr Valenta.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video