Bavili se na sportovních hrách

2018-07-12 11:01:29

REGION (r) — Že je možné provozovat sport i ve vysokém věku, dokazují již desátým rokem senioři a seniorky na území Krušnohoří jak na české, tak německé straně. Sociální služby Chomutov jsou partnerem německé organizace Kreissportbund, která je pořadatelem těchto sportovních her.

Letos se jednalo o 25. ročník, ale zároveň také o 10. ročník pořádaný s přeshraniční účastí.

Po oficiálním zahájení se začalo rozcvičkou pod vedením zkušené trenérky. Pak se otevřela ke sportování jednotlivá stanoviště a ukázky cvičení pro osoby ve vyšším věku. O zábavu se postarala hudební skupina a cvičící z různých organizací, kteří předvedli své sportovní sestavy. Čeští účastníci her z Chomutova, Vejprt a Mostu byli sportováním a připravenou zábavou nadšeni.

Akce takového charakteru jsou pro seniory a seniorky velmi přínosné. Vědí o tom své nejen žadatel a partner výše pořádaných sportovních her, ale také členové sociální komise Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge (ERK), kteří je dne 24. května letošního roku ve Freibergu schválili k realizaci. ERK je dobrovolným regionálním zájmovým sdružením měst a obcí okresů Chomutov, Most, Louny, Teplice a Litoměřice a jiných právnických osob, zaměřených na vzájemnou pomoc a spolupráci obcí a měst a dalších partnerů v severočeské oblasti, vymezené územím jmenovaných okresů.

Foto: Sociální služby Chomutov

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video