Logit – podnik podporující zdraví

2018-07-24 11:51:00

Podnik, který dbá na zdraví a duševní pohodu svých zaměstnanců. Zrekonstruoval jídelnu, šatny včetně zázemí pro zaměstnance a vytvořil odpočinkovou místnost, pořádá ovocné dny, poskytuje nutriční rady i zajímavé zdravé recepty, podniká společné výlety nebo se zúčastňuje sportovních turnajů. Právě takovým podnikem je Logit sídlící v Hlubanech. Již druhým rokem je tato společnost zapojena do projektu WHP (Workplace Health Promotion) – podnik, podporující zdraví.

Zdravá strava a pohyb

,,Jedná se o program Evropské sítě pro podporu zdraví na pracovišti, který v České republice zaštiťuje Státní zdravotní ústav. Program WHP má pomoci zhodnotit zaměstnavateli úroveň péče o zdraví zaměstnanců, naplánovat a zavést nové aktivity k ochraně zdraví a podpoře zdravého životního stylu zaměstnanců. Z celkem šesti částí tohoto programu jsme se zapojili do realizace zatím dvou hlavních pilířů, což jsou zdravá strava a podpora pohybových aktivit,“ přibližuje účast v projektu ředitel Logitu Martin Chlup.

Nová jídelna

Prvním krokem ke zdravějšímu a kvalitnímu stravování bylo otevření nové jídelny. „Před dvěma lety, v dubnu 2016, jsme zrekonstruovali prostory jídelny a tím zpříjemnili našim zaměstnancům toto prostředí. Zároveň jsme změnili dodavatele jídel a výrazně zlepšili servis pro naše zaměstnance. Spolupracujeme s provozovatelem Národního domu Michalem Galusem, který nám zajišťuje stravu, a tak si tu můžeme pochutnat na stejně vybraných a dobrých jídlech, jako v této restauraci,“ připomněl začátky M. Chlup. Od října 2016 se pak závod Logit zapojil do zmíněného programu pro zdravé stravování a příznivé pracovní prostředí.

Ovocné dny, zdravá menu

„Podporujeme a zviditelňujeme zdravou stravu. Každý měsíc je pro naše zaměstnance k dispozici ovoce zdarma. V rámci osvěty ukazujeme našim pracovníkům, že i zdravá strava může chutnat. Menu v jídelně obsahuje jak klasickou českou stravu tak i speciálně vytvořená „zdravá“ menu. V kantýně jsou k dispozici i různé recepty na zdravá a zároveň chutná jídla. Jako firma podporujeme zdravý životní styl a odpovídající strava je jedním z pilířů tohoto programu,“ dodává ředitel.

Snídani domů

Kantýna je otevřena každý den už od rána až do 15 hodin a zaměstnanci si tak tady mohou kromě vynikající (jak jinak!) italské kávy a zákusku dát např. čerstvý zeleninový salát nebo výborný pohankový karbanátek, sendvič či bramborák. „Zaměstnanci velmi kvitují možnost, kdy si tady ráno po noční směně mohou vzít snídani domů a už nemusejí po „šichtě“ shánět něco ke svačině či snídani,“ usmívá se Martin Chlup. Nabídku jídel samozřejmě v Logitu přizpůsobují počasí, v horkých letních dnech si tak mohou dát lehká zeleninová jídla, saláty, těstoviny.

Protáhněte se!

V Logitu dbají také na zdravější pracovní prostředí, pracovní pohodu, kdy například kanceláře, chodby i okna jsou plná živých rostlin zajímavých tvarů a zbarvení. Zeleň tvoří nedílnou součást interiérů, které dekoruje, čistí vzduch, pomáhá očím i tlumí hluk. O květinovou výzdobu se tady mimochodem perfektně stará žatecké zahradnictví Cinke. „Je pravdou, že práce v Logitu je náročná. Lhal bych, kdybych tvrdil, že tomu tak není. Je to práce fyzicky namáhavá, náročná na pečlivost a pozornost a navíc v hlučném prostředí. Proto se ji snažíme našim zaměstnancům maximálně zpříjemnit. Vytvořili jsme pro ně odpočinkovou místnost, kde tráví pauzy a mohou si odpočinout od hluku z vý-roby“, seznamuje s další novinkou M. Chlup a ještě dodává: „Nezapomínáme ani na spolupracovníky v kancelářích, kteří mají letos nově možnost protáhnout se na ribstolech či využít možnosti ergonomických podložek pod nohy“.

Vlastní fotbalový tým

Velmi důležitá je pro ně i podpora pohybových aktivit. „Jsem velmi rád, že již několikrát jsme si s naším „Logiťáckým“ fotbalovým týmem mohli vyjet na korporátní fotbalový turnaj v italském Casni-gu... Bylo to opravdu super. Nádherné prostředí podhůří italských hor, skvělá atmosféra, výborné sportovní výkony. Naši kluci – zdejší zaměstnanci – tak mohou poznat prostředí naší mateřské společnosti v Itálii a seznámit se i s kolegy z ostatních italských závodů. Jazyková bariéra se s přibývajícím časem vytrácí a večer při společném posezení u dobré večeře již téměř není znát,“ směje se Martin Chlup.

Společné výlety

Spolu se zaměstnanci a jejich rodinnými příslušníky také podnikli nedávno společný výlet do Chýše, který všechny účastníky nadchnul. „Určitě bychom chtěli v tomto trendu pokračovat a podnikat více podobných společných akcí,“ uzavírá ředitel Chlup. (red)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video