Vábení nabízí pestrý program. Kvůli počasí je zrušeno vypouštění luceren, ohňostroj by měl být

Redakce 2018-08-09 09:47:00

Louny (caj, lus) Patnáctý ročník městských slavností Letní lounské vábení již klepe na dveře. Od pátku do neděle se můžete těšit na muziku, sport i zábavu pro děti. Program je připravený, stačí si jen vybrat. Letošními novinkami je streetová scéna na letním cvičišti nebo také Noční cirkus, který své pomyslné šapitó rozprostře na parkovišti před bývalým kulturním domem.

Bohužel, vzhledem k dlouhotrvajícímu horkému počasí, prakticky bez deště, může dojít k drobné úpravě doprovodného pro-gramu. S největší pravděpodobností bude zrušeno nedělní vypouštění nebeských luceren, ohňostroj by se měl nad městem rozzářit podle plánu. „Zákaz ohňostrojů nebyl vydán. My situaci samozřejmě sledujeme, konzultujeme ji i hasičským záchranným sborem i Českým hydrometeorologickým ústavem. V posledních dnech bylo v Lounech a okolí odpáleno několik ohňostrojů bez sebemenších problémů. Ani ten náš zatím nebyl zrušen. V tuto chvíli jsme rozhodnuti vynechat vypouštění luceren, které jsou více nebezpečné než ohňostroj,“ uvedl na dotaz Lounského Pressu Michal Ovšonka z kanceláře úřadu Městského úřadu Louny. O případných změnách programu bude radnice návštěvníky informovat na svém webu a také facebookovém profilu akce Letní lounské vábení - letní slavnosti v Lounech.

Zahájení lounských slavností se tradičně ujme na Mírovém náměstí v pátek 10. srpna od půl páté starosta města Radovan Šabata. Půl hodiny poté ho vystřídá lounská kapela Big Band Milana Bitnera. Hlavními trháky ale jsou Michal Prokop Framus Five (18.30), Michal Hrůza (20 h) a Vypsaná Fixa (22.30). Již od pátečního poledne bude v letním dni nachystána v Rybalkově ulici pod sportovní halou mokrá skluzavka. Před radnicí bude probíhat od 19 hodin prodej lampiónů, ve čtvrt na devět odtud startuje i samotný průvod. Trasa vás povede ulicí Pod Šancemi k parkovišti u bývalého kulturního domu, kde bude od devíti hodin připraven Noční cirkus.

Hudební produkce bude v sobotu rozdělena na pět scén. Kromě tradičních na náměstí, v parku, ve Stromovce a na Zastávce, přibude letos streetová na letním cvičišti.

Na hlavním podiu na náměstí sobotu zahájí v půl čtvrté hudební vystoupení z Indonésie, v 17 hodin zahraje skupina Deaken, o jejich účinkování jste rozhodli svým hlasováním na internetu. David Rostaš a Ladislav Cirok alias Funky Brothers zazpívají v půl sedmé. V rytmu kubánských tanců se přijďte zavlnit v sobotu od 20 hodin s Mezcla Orquestou. Hlavními taháky jsou lamači dívčích srdcí kapela Slza (22.15) a Patrik Rytmus“ Vrbovský (24 h). Rockovou scénu ve Stromovce ozdobí Beruška (16.45), Kreyson revival Praha (18.30), Tlustá Berta (20.30) a Krausberry (22 h).

Hlavním lákadlem folk a country scény v amfiteátru na lounském výstavišti je v sobotu od 22 hodin určitě skupina Plavci a Honzou Vančurou a Irenou Budweiserovou .

Program před nimi vyplní: Honáci (15 h), S. A. M. (16.30), lounští A Bag of Potatoes (18 h) a Průvan (19.30). Program na streetové scéně startuje ve dvanáct hodin, kdy si můžete v různých workshopech zkusit vaše taneční či pohybové nadání při parkouru a hip hopu. Mc Ryba + Mc Dzives se představí ve dvou vystoupeních ve 13 a 16 hodin, program doplní Amen (14.30), Abde+Sharlota (17.30) a hard rockoví metalisti z Mladé Boleslavi - Rest (19 h). Kulturní dům Zastávka se tradičně změní do tančírny První republiky a nabídne Lounskou třináctku (14 - 16.00) a orchestr Jaromíra Laksy (17 - 19.00).

Pokud se budete chtít protáhnout, můžete se s turisty vydat na pochod přes Mělce, užít si cyklojízdu (obě startují v sobotu v 8 hodin na náměstí), zahrát si volejbal (9 h) nebo fotbálek v parku (11 - 18 h). Mokrá skluzavka bude v sobotu k dispozici od 9 do 12 hod.

Areál kolem Veslařského klubu Ohře bude praskat ve švech při tradičních jízdách dračích lodí. Tréninkům posádek je vyhrazeno celé dopoledne. Organizátoři ovšem nabízejí možnost zkusit si dračí jízdu i ostatním zájemcům. „Od středy 8. srpna 15 hodin do pátku 10. srpna 13 hodin můžete díky hlavnímu partnerovi závodu T-Mobile Dračí lodě využít tréninkovou loď a dračí jízdu vyzkoušet na vlastní kůži. Nabídka platí pro sportovce, pro posádky přihlášené do závodu, ale i pro tábory nebo kohokoli, kdo dá dohromady devatenáct dalších členů posádky. Dračí loď vám bude k dispozici zdarma včetně bubeníka a instruktora v jedné osobě. Svou jízdu si můžete rezervovat ve veslařské loděnici Ohře, prostřednictvím emailu vko@vko.cz nebo telefonicky u pana Vorla, tel. 606619242,“ hlásí webové stránky lounského vábení.

Program pro děti zajistí divadlo Mazec od 14 do 17 hodin na výstavišti, můžou se také zúčastnit Voříškiády se svými čtyřnohými mazlíčky (13 - 16 h), nebo si užít pouliční divadlo na rohu ulic Pražská a Jakoubkova (drogerie Rossmann 15 - 20 h). Sobotu završí slavnostní ohňostroj u mostu Veslařů (21.45). Senioři si připravili soutěžní klání na náměstí Zschopau (13.30 - 16.30).

Do programu lounského vábení přispěje sobotním bazárkem i Oblastní muzeum v Lounech. „Nechejte se zvábit možností provětrat skříně, zbavit se nepotřebných kabelek či hraček. A (nebo) si odnést jiné. Účast na bazárku od 10 do 17 hodin není podmíněna výměnou věcí, zkrátka si odnesete to, co vás okouzlí,“ hlásí muzeum. Věci můžete nechávat v pokladně do 10. srpna.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video