Kropení ulic ulevuje chodcům

2018-08-17 05:51:00

CHOMUTOV (r) — S tropickými teplotami minulých i současných dní se nepotýkají jen zaměstnanci horkých provozů, ale i chodci v rozpálených ulicích měst. V Chomutově i jinde dusno zmírňují technické služby zkrápěním ulic. Jakmile teploty překročí tropickou třicítku a déšť je v nedohlednu, vyjíždějí kropicí vozy. „Jakmile se vzduch zvlhčí, lépe se dýchá a sníží se i pocitová teplota. Letos musíme zkrápění vhodně kombinovat s potřebným zavlažováním rostlin, protože kropicí vozy máme dva a jsou tedy dost vytížené. Přesto se snažíme, co to jde, vyjít vstříc lidem a zpříjemnit jim pobyt venku,“ uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Vlahé kapky vítají mnozí kolemjdoucí, kteří se neváhají nechat záměrně postříkat. Většina vody však končí na silnici, odkud se vypařuje a tím zvlhčuje vzduch. Do vody je přidávaná svěží vůně. „Zkrápíme hlavně střed města a páteřní komunikace na sídlištích, to jsou lidmi nejvíce frekventovaná místa. Vozy vypravujeme operativně podle potřeby, jakmile zaprší, není jich potřeba,” uvedl vedoucí dopravy Samir Kharboutli. Technické služby začaly zkrápět 20. července, od té doby vyjely čtrnáctkrát během tropických dní.

Foto: Technické služby města Chomutova 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video