V krajské 1. B třídě se od soboty 25. srpna představí sedm celků z okresu Louny

2018-08-17 06:13:00

Pět stálic fotbalové soutěže doplní dva nováčkové, které hned na úvod sezony čeká derby

Okres Louny (lus, id) Příští víkend, 25. a 26. srpna, startuje nový ročník fotbalové 1. B třídy. V něm bude mít okres Louny sedm zástupců, z toho dva nováčky. Níže vám nabízíme ohlédnutí za sezonou, která skončila v červnu a hrálo ji ve skupině C čtrnáct týmů. Ze Žatecka to byly Tuchořice, Nové Sedlo a Blažim, z Lounska pak Chlumčany a Černčice.

Vítězem ročníku 2017/2018 se stalo mužstvo z mosteckého regionu, Obrnice, které postoupilo do 1. A třídy. Naopak do nižších fotbalových pater klesá poslední SKP Kadaň, kterou vystřídá lídr přeboru okresu Louny Lenešice. Dalšími dvěma nováčky budou Vilémov a Krásný Dvůr. Černčice v tomto ročníku budou soutěž hrát ve skupině B.

Třetí příčku vyválčil nováček letošního ročníku Chlumčany, kterým se podařilo šestnáct duelů vyhrát, v deseti případech si při-psaly prohru a pět zápasů dohrávaly v pro-dloužení na pokutové kopy. Pak už to bylo v tabulce hodně natěsno. Čtvrté Tuchořice získaly celkem 46 bodů, stejně jako páté Nové Sedlo. Oba týmy patnáctkrát vyhrály a jedenáctkrát odešly ze hřiště poražení, z to-ho Nové Sedlo dvakrát na penalty, Tuchořičtí jen jednou. O bod méně, tedy 45, vybojoval v konečném pořadí šestý tým Černčice. Poslední zástupce z lounského okresu dohrál soutěž na 12. místě, když jen sedm zápasů vyhrál a 19krát prohrál.

V uplynulém ročníku padlo 990 gólů. Největší střelecký apetit prokázaly dva celky, a to vítězné Obrnice a osmé Strupčice, obě mužstva dala za celou sezónu shodně 92 branek. Ofenzivně laděné bylo i Nové Sedlo. To svoje skore obohatilo celkem 89 góly. Přes osmdesát branek, konkrétně 84, se dostaly ještě Chlumčany a Březenecká Chomutov. Nejděravější obranu pak měla sestupující Kadaň, která inkasovala 119 gólů, sto balonů skončilo za zády brankáře FK Blažim. Naopak nejpevnější obrannou hráz měly se 45 obdrženými brankami Tuchořice a Obrnice.

Tabulku střelců vyhrál s obrovským násko-kem strupčický Josef Hromas, který týmové skore obohatil čtyřiceti góly. Přes dvacet branek vsítil Petr Minařík z Bř. Chomutov (27) a obrnický Josef Olexa (24). Kanoný-rem Nového Sedla je s 19 góly Petr Loos, za Blažim s osmnácti brankami Dominik Onuščák a v dresu Tuchořic vévodí žebříčku střelců se třinácti góly Jiří Orság. V Chlumčanech se o prvenství dělí dva hráči, kteří dali po třinácti gólech, Jakub Veselý a Jaroslav Francl. Z mužstva Černčic se střelecky nejvíce dařilo s devíti přesnými trefami Jiřímu Seifertovi.

Fotbalisté ve skupině C krajské 1. B třídy nehráli zrovna „v rukavičkách“. Sudí tak za celou sezónu rozdali celkem 625 žlutých a 35 červených karet. Patrik Špicar z Březenecké a David Hosnedl z FK Blažim nasbírali 22 žlutých karet. Deset jich viděli rovněž dva hráči, a to další blažimský „zlý muž“ Lukáš Čábelka a David Váňa SK Černovice. Nejtrestanějším hráčem v dresu N. Sedla byl Michal Hon, který má na svém kontě devět žlutých a jednu červenou kartu, v Tuchořicích je to s osmi „žluťásky“ Michal Provazník, stejný počet má na svém kontě Tomáš Houda z Chlumčan a v Černčicích vedou „rejstřík trestů“ se šesti žlutými Zdeněk Šus a Václav Horčička. Červenou stopku viděli dvakrát Milan Malý z Tuchořic a Luboš Sochor z Lomu. Dalších jednatřicet hráčů posbíralo po jedné červené kartě.

Nejvíce minut, konkrétně 2276, během uplynulé sezony na hřišti strávil Štěpán Rulc z Chlumčan. V Černčicích byl nejpilnějším hráčem Kamil Smola (2194 minut), v týmu FK Blažim Pavel Suvák (2181), v dresu Tuchořic Michal Provazník a Pavel Hoferica (1991) a za Nové Sedlo Michal Kohout (1907). Na soupiskách 1. B třídy, skupiny C, ročník 2017/2018 se objevilo celkem 433 fotbalistů. Dvacet devět hráčů neodehrálo ale ani minutu.

Za týden na trávníky v nové sezoně vyběhne již zmiňovaných sedm týmů. V 1. B třídě skupině C to budou: Nové Sedlo, Lenešice, Krásný Dvůr, Chlumčany, Tuchořice a Blažim. Černčice se nově představí v 1. B třídě skupině B. Jejími soupeři budou týmy z Litoměřicka: Lukavec, Malé Žarnnoseky, Rovné, Libochovice, Ohníč, Černiv, Osek, Bezděkov, Duchcov, Litoměřicko C, Liběšice, České Kopisty a Dušníky. První kolo odehrají fotbalisté Černčic na hřišti Duchcova, v prvním domácím utkání (neděle 2. září) přivítají TJ Podřipan Rovné.

Los ve skupině A byl „milosrdný” k nováčkům soutěže a hned v prvním kole je po-stavil proti sobě. Lenešice tak v sobotu 25. srpna přivítají od 10.15 hodin Krásný Dvůr. Ve druhém kole jedou Lenešice do zkušených Strupčic, Krásný Dvůr se hned před-staví v dalším derby - jede na půdu FK Blažim. Ostřílené týmy čekají v úvodním kole následující utkání: Nové Sedlo přivítá Jirkov (10 h), Chlumčany zajíždí do Černovic (13.30 h), Tuchořice do Braňan (neděle 26. srpna,17 h). Utkání Blažimi, která jede v úvodu na Březeneckou Chomutov je odloženo na 24. listopadu.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video