Nepotřebné věci pro potřebné osoby

Redakce 2011-12-02 01:21:00

Rakovník – Staré oblečení, nádobí či knihy, které poputují prostřednictvím Diakonie Broumov pro bezdomovce a další potřebné osoby, se vybíraly v sobotu19. listopadu v Rakovníku na vlakovém nádraží.  „Lidé sem vozí staré oblečení, nádobí, knihy, prostě všechno možné,“ říká dobrovolník Milan Šolín, který akci v Rakovníku organizoval. „Vybíralo se celýá den,“ říká, druhá parta je v Jihlavě, objíždíme takhle postupně celou republiku, příští týden budeme v Brně,“ vysvětluje Milan Šolín. 

Diakonie Broumov vznikla v roce 1993 jako občanské sdružení otevřené ke spolupráci se všemi lidmi dobré vůle, jinými humanitárními organizacemi, církvemi a dalšími institucemi. Posláním organizace je pomoc lidem, kteří se z různých důvodů ocitli v krizové životní situaci, na okraji společnosti a to s cílem jejich osamostatnění tak, aby mohli najít své místo ve společnosti. Hlavní činnost se soustřeďuje na pracovní a sociální integraci těch, kteří se ocitli na okraji společnosti. Jedná se o občany obtížně umístitelné na trhu práce, například pro mentální onemocnění, občany bez domova, dlouhodobě nezaměstnané, propuštěné vězně nebo ty, kteří ukončili léčbu závislosti.  Cílem je, aby tito lidé byli schopni se o sebe postarat a našli znovu své místo ve společnosti.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video