Hradozámecká noc na Krásném Dvoře

2018-08-23 11:05:07

Krásný Dvůr (šk) Zámek Krásný Dvůr se 25. srpna zapojí do Hradozámecké noci. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program.

„Připraveny jsou speciální komentované procházky parkem, zážitková orientační hra či prodloužená otevírací doba Novogotického templu,“ uvedla kastelánka M. Hofmanová.

Zájemce o komentovanou procházku parkem provedou hraběnka Marie Terezie Černínová či její syn Karel Evžen. Prohlídky budou vycházet od zámku v 18, 19:30, 21 a 22:30 hodin. Návštěvníky čeká zhruba 6 kilometrů potemnělým parkem, doporučujeme vzít si vhodnou obuv. Součástí procházky bude i prohlídka Novogotického templu.

Pro dobrodružněji založené návštěvníky je v parku přichystána zážitková orientační hra s několika stanovišti, na kterých budou plnit různé úkoly. Startovat se bude od zámku od 18 do 20 hodin. Účastníci mají v ceně hry i vstup do Novogotického templu. Otevírací doba Novogotického templu bude prodloužena do 23 hodin, příchozí tak mohou obdivovat večerní osvětlení této stavby. Vyhlídka se z bezpečnostních důvodů uzavře za soumraku.  

„Vzhledem k tomu, že v zámeckém parku není osvětlení, doporučujeme všem návštěvníkům Hradozámecké noci vzít si s sebou svítilnu,“ dodává kastelánka.  

Pro ty, které láká zážitková orientační hra v zámeckém parku, je připraven Kouzelnický turnaj o Truhlici moudrosti. Zámek Krásný Dvůr se promění v magické lyceum v Krásnodvorkách a zdejší krajinářský park v čarokrásný les, kde se odehraje kouzelnický turnaj. „Zveme všechny čaroděje, čarodějky i mudly s dobrodružnou povahou k účasti na turnaji. Během turnaje na tebe čekají různé úkoly v Čarokrásném lese. Celý turnaj ti bude trvat přibližně 90 minut. Záleží však na tvé rychlosti a bystrosti, zda to bude méně či více. Na turnaj se můžeš vydat mezi 18. a 20. hodinou. Přihlásit se však můžeš už nyní na e-mail: krasnydvur@npu.cz,“ zní pozvánka na večerní turnaj. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video