Maturanti promítali své práce poprvé interaktivně

Veronika Salášková 2011-05-23 00:07:00

Žatec – Letošní maturity probíhaly v minulých dnech naplno ve všech školách po celé republice. V předminulém týdnu tak proběhla i na Středním odborném učilišti a Střední odborné škole SČMSD, Žatec, s.r.o. první část maturitní zkoušky.

Žáci studijního oboru Hotelnictví a turismus přednášeli a obhajovali před komisí své maturitní práce, letos je úplně poprvé promítali v elektronické podobě na interaktivní tabuli. Během výkladu i po jeho skončení odpovídali na doplňující otázky členů komise, kteří hodnotili, jak zpracování práce, tak znalosti a pohotovost zkoušeného.
„Obhajoba maturitní práce byla skutečně na úrovni i organizace přípravy ze strany školy. Vlastní obhajoba žáků svědčí o tom, že v uvedeném oboru budou pracovat odborníci,“ řekla předsedkyně maturitní komise Mgr. Danuše Sommerová.
Žáci z oborů Kuchař a Číšník zase skládali praktickou část své maturitní zkoušky, při níž měli v praxi ukázat nabyté dovednosti. Číšníci připravili slavnostní tabuli a předvedli například flambovaní, či podávání vína a obsluhu při obědě, kuchaři dostali zase za úkol uvařit zadaný pokrm. V tomto týdnu na ně všechny ještě čeká druhá část zkoušky – státní maturita. V jarním termínu ve škole maturuje 11 žáků z oboru Hotelnictví a turismus, 2 oboru Číšník a 2 oboru Kuchař.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video