Ženu v rodinném domě ohrožoval muž se zbraní!

Lucie Steklá 2018-08-29 11:59:00

Žena se muži bránila, jí bránily její děti. Policie nyní prosí veřejnost o pomoc při řešení tohoto vážného trestného činu.

Lounští kriminalisté se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při řešení závažného trestného činu porušování domovní svobody, který byl spáchán se zbraní. 

Ve čtvrtek 16. srpna kolem 8. hodiny vnikl muž dosud neznámé totožnosti na pozemek rodinného domu v ulici Lucemburků v Lounech, kde začal majitelku ohrožovat se zbraní. Žena byla statečná a začala se muži bránit. Dokonce na místě vyšly i výstřely. Tomu, že žena utrpěla pouze lehké zranění ze zápasu, dopomohla zřejmě i statečnost jejích dětí, devíti a šestiletého syna. Ty začaly matku bránit a jedno z nich zavolalo na tísňovou linku policie. Tato informace útočníka zřejmě zaskočila a z místa utekl," uvedla k případu lounská policejní mluvčí Irena Pilařová. Ženu s lehkými zraněními odvezla sanitka, děti žádné zranění neměly. 

Podle svědeckých výpovědí se podařilo sestavit útočníkův popis: muž ve věku kolem 50 let, vysoký 180 – 185 cm, robustní postavy, krátké tmavé prošedivělé vlasy, kratší prošedivělý plnovous, kulatý obličej světlé pleti. Mluvil česky bez přízvuku. I přesto, že bylo venku teplé počasí, byl oblečen do tmavé bundy a tmavých kalhot – tzv. kapsáčů. Při sobě měl mít tašku světlé barvy. Během napadení byl maskován kuklou tmavé barvy, přes kterou měl džínovou kšiltovku a zelenou helmu (na snímcích).

Po zápasu zanechal na místě činu helmu i kšiltovku. Podle informací utekl k prodejně Penny market v ulici Přemyslovců v Lounech, odkud ujel přistaveným tmavým vozidlem typu combi. 

S informacemi, které by dopomohly dopadení muže, se veřejnost může obrátit na linku 158 nebo přímo na pracovníka služby kriminální policie a vyšetřování tel. 725809602. Popřípadě informace předat na nejbližší policejní služebně.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video