Jízda mezi městy se zrychlí

Lucie Steklá 2018-08-29 22:43:01

Skončila uzavírka trnovanského kopce, ve čtvrtek 30. srpna se otevírá nový úsek dálnice

Louny, Žatec (lus) Cestování z Loun do Žatce se zjednoduší. V minulých dnech skončila uzavírka jedné z hlavních silničních úseků mezi Louny a Žatcem, tento týden se také chystá otevření nového úseku dálnice D7 u Postoloprt.

Jedna z velkých dopravních komplikací na cestách z Loun do Žatce, uzavírka trnovanského kopce, zmizela. Silnice směrem z Loun do Žatce, směrem přes Drahomyšl a Trnovany, ale také na Liběšice či Tuchořice, už je průjezdná. Uzavírka skončila dokonce o několik dní dříve, než bylo plánováno. Sil-nice byla uzavřená od letošního jara na dvou místech kvůli tomu, že se zpevňovaly svahy nad ní.

Silnice byla řidičům zprovozněna již 16. srpna, což bylo důležité i vzhledem k začínající sklizni chmele. Silnice směrem na Holedeč a Rakovník je stále uzavřena, a to kvůli opravě mostků u teplárny a u Holedeče. Ta má skončit na konci srpna.

Od září začne fungovat také nový úsek D7 mezi Bitozevsí a Postoloprty. Ten cestování mezi městy, ale také dál na Chomutov a do Německa, opět zrychlí. Úsek stavby dálnice D7 Postoloprty - Bitozeves se slavnostně otevře ve čtvrtek 30. srpna v 11 hodin. Necelé čtyři kilometry dálnice D7 se řidičům otevřou o půl roku později, než byl původní termín. Úsek v délce 3770 metrů se začal stavět na podzim 2016. Důvodem zpoždění výstavby byla přeložka elektrického vedení. Zprovozněním tohoto úseku se čtyřpruh D7 od Chomutova směrem na Prahu protáhne na osmadvacet kilometrů. Stále ale bude chybět téměř čtyřicet kilometrů dálnice mezi Postoloprty a Slaným.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video