Chomutovská ulice už zase svítí

Hedvika Fajkusová 2018-09-02 12:38:00

Žatec (hf) Část Chomutovské ulice u bývalého Dreherova pivovaru už zase svítí. Ke znovuzprovoznění veřejného osvětlení, které bylo téměř rok mimo provoz, došlo ve čtvrtek 16. srpna.

Na podzim minulého roku proběhla v části Chomutovské ulice revize veřejného osvětlení, na jejímž základě bylo nařízeno osvětlení odpojit. ,,Kabeláž veřejného osvětlení byla životu nebezpečná, jelikož nebyla uložená v zemi. Kdysi zde totiž osvětlení někdo provizorně zapojil a nyní bylo skutečně v havarijním stavu,“ říká správce veřejného osvětlení Technické správy Žatec Stanislav Schneider a nadto dodává ,,Po revizi následovala dlouhá odmlka, jelikož se vše muselo řešit s Českými energetickými závody, v jejichž majetku osvětlení bylo. Nyní po rekonstrukci již patří městu.“

Místní obyvatelé se však domnívají, že k vypnutí veřejného osvětlení došlo již v souvislosti s natáčení reklamy v objektu bývalého Dreherova pivovaru v prosinci 2016, takže zhruba před rokem a půl.

Špatný stav veřejného osvětlení, který se již podařilo napravit, ale nebyl jediným problémem v dané ulici. Nyní vycházejí na povrch další nedostatky. ,,Obyvatelé by si přáli i vykácení náletových dřevin v ulici, neboť reprezentativnosti pohledu do Dreherova pivovaru moc nepřidávají. Žádoucí by zároveň byla i investice do chodníku, který zde chybí,“ říká místní obyvatel Josef Ježek.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video