Regionální značka se otevře na podzim dalším zájemcům

2018-09-16 11:57:00

Dolní Poohří (tab) Další pěstitelé, výrobci a poskytovatelé služeb se budou moci na podzim ucházet o certifikát POOHŘÍ regionální produkt®. Destinační agentura Dolní Poohří, která je regionálním správcem značky, vyhlašuje již osmé kolo certifikace s uzávěrkou přihlášek 21. října.

„Pravidelně otevíráme certifikaci pro nové zájemce dvakrát do roka. Po jarním kole tedy vyhlašujeme nyní další, podzimní. Platnost certifikátu je dva roky, takže by se o jeho obnovení měli přihlásit i stávající držitelé. Proces certifikace je pro žadatele bezplatný,“ vysvětluje ředitelka Destinační agentury Libuše Novotná Pokorná.

Odborná komise, která rozhoduje o udělení certifikátů „Poohří regionální produkt ®“ se sejde 30. října. Výrobci, poskytovatelé služeb či organizátoři z regionu podél řeky Ohře mají čas do 21. října, aby přihlásili své výrobky, služby nebo zážitky. Hodnotí se nejen regionální charakter, ale také kvalita, tradice, jedinečnost a podíl ruční práce. Žádost i kritéria získají zájemci na webové stránce www.dolnipoohri.eu/poohri-regionalniprodukt. Úspěšní žadatelé mohou modrobílé logo, symbolizující tok řeky, využívat na svých výrobcích či provozovnách.

Certifikace pod vedením Destinační agentury Dolní Poohří probíhá už třetím rokem a katalog originální výrobků, služeb a zážitků z regionu Poohří obsahuje více než tři desítky položek. Certifikát jedinečnosti získaly slané i sladké dobroty, nechybí ani nápoje včetně několika druhů piv i víno, řada originálních suvenýrů a dekorací a také několik zážitků, které návštěvníci nemohou prožít nikde jinde než v Poohří. Po posledním sedmém kole se do rodiny certifikovaných produktů z Poohří nově zařadily ovčí sýry z Oblíku, pivo Plavčík ze Žatce a chléb z Loun. V kategorii zážitků komise vybrala Slavnosti cibule v Račeticích či Jablečný den v Krásném Dvoře. K propagaci výrobků a služeb vydala agentura letos novou publikaci „Vychutnejte si Dolní Poohří“. „Výpravný magazín umožňuje návštěvníků vyzkoušet si certifikované zážitky a nahlédnout pod pokličku producentům z Dolního Poohří,“ prozradila Libuše Novotná Pokorná.

Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Pro návštěvníky regionu představuje logo snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video