Mikuláše déšť nezastavil

Jan Vnouček 2011-12-07 00:50:00

Nepomyšl – Loni mrzlo až praštělo, letos se Mikulášský jarmark v Nepomyšli  zase potýkal se studeným větrem a  večerní dešťovou sprškou. Naštěstí  rozfoukané povětří v sobotu žádné z plánovaných lákadel neodneslo. Po Svatomikulášské mši v kostele, která požehnala svátečnímu času, a bubenickému zahájení návštěvníci zhlédli dlouho připravovaný „živý obraz“ Oživlá heraldika, kde se dozvěděli, jak vznikl znak městyse. Poté starosta Josef Lěníček přijal od knížete Nezamysla v podání Václava Staňka nový prapor obce a odmával s ním vystoupení mikulášských mažoretek ze Základní umělecké školy v Podbořanech. 

A aby to dětem do příchodu štědrého světce  rychleji utíkalo, bavil je sněhulák na chůdách, potulní hudci ze skupiny Subulcus a pohádka Nad Betlémem vyšla hvězda. Anebo si mohly udělat svíčku, odlít cín nebo si u ďábelského kováře něco vykovat. Ale to už se si cestu mezi kapkami deště, razil očekávaný Mikuláš za doprovodu dvou rohatých. Teď se ukázalo, jak jsou nepomyšlské děti šikovné, protože skoro každé znalo nějakou písničku nebo básničku, a tak žádné neodešlo s prázdnou. Ale aby si ty zlobivé nemyslely, že mají vyhráno, předvedli  jim čerti působivou ohnivou šou. Pak si celé náměstí zazpívalo několik vánočních koled a za praskajícího nebeského ohňostroje se rozsvítil vánoční strom. Podařenou akci  produkovala agentura Řád černých rytířů, která měla na starosti i program srpnových oslav 650. výročí městyse.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video