Čeradických rodáků se sešlo sedm desítek

Hedvika Fajkusová 2018-09-16 08:29:00

Čeradice (hf) V Čeradicích se konal v pořadí již čtvrtý sraz místních rodáků. Celkem jich dorazilo na sedm desítek. Program začal mší v Kapli zasvěcené svatým Andělům strážným, poté následovala prohlídka bývalé budovy obecné školy a školky a celý den završil kulturní program na fotbalovém hřišti. Žádný z rodáků neodešel s prázdnou. Krom zážitků si odnášeli dárkové balíčky, které si pro ně připravil místní obecní úřad.

Odbitím druhé hodiny odpolední začala mše v Obecní kapli Anděla Strážce v Čeradicích, kterou vedl žatecký děkan Augustin Josef Špaček. Poté se většina přítomných odebrala do budovy bývalé obecné školy a školky, kterou obec v tomto roce zakoupila a nyní s pomocí obyvatel přemýšlí, k čemu bude objekt do budoucna sloužit. ,,Zde rodáci zavzpomínali, kdo a kde ve třídě tehdy seděl, i když tam lavice už dávno nejsou,“ podotkla s úsměvem starostka Čeradic Vladimíra Chybová.

Následovala procházka obcí směrem k fotbalovému hřišti, kde byl pro všechny připraven kulturní program. Na harmoniky zahrála rodina Pospíšilů, která je známá i z televizních obrazovek. ,,Harmonikáři mají v Čeradicích svou tradici, protože se zde vždy scházeli, když tu fungovala ještě hospoda,“ vysvětlila starostka.

Sešlo se cirka sedm desítek rodáků, kteří přijeli z Moravy, ze Slovenska i z Německa. Nejstarší čeradické rodačce je 92 let, ale ta se bohužel srazu ze zdravotních důvodů zúčastnit nemohla.

Šikovné hospodyňky z Čeradic navíc napekly něco sladkého ke kávě a slaného k vínu a pivu. Za jejich pomoc jim místní obecní úřad koupil podzimní vřes, který mohou nyní vyměnit za již odkvetlé muškáty na oknech.

,,Pro příchozí rodáky jsme nechali vyrobit dárkové balíčky, které obsahují nové pohledy s podobenkou významných míst obcí Čeradice, Větrušice a Kličín, reflexní nákupní tašku se znakem Čeradic a také balíček chmele, který je pro tuto oblast tak typický,“ dodala na závěr starostka Vladimíra Chybová.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video