Umělecká škola připravuje koncerty i zahraniční výjezdy

2018-09-23 05:24:00

Louny (jr) V září se ve školách teprve zahajuje vyučování, ale v Základní umělecké škole Louny v tomto měsíci probíhá již celá řada koncertů a akcí.

Soubor Kefírová sekta literárně-dramatického oddělení pod vedením Oksany Kaplanové byl vybrán na Mezinárodní Festival středoškolského divadla Juventafest v Sarajevu, kde bude účinkovat ve čtvrtek 13. 9. Soubor v Sarajevu zůstane celý týden, aby žáci viděli i ostatní představení festivalu a také měli možnost si město prohlédnout.

Víkend od 14. září stráví 40 dívek ze souborů Azalky, Jasmínky a Konvalinky tanečního oboru školy pod vedením Lenky Havlištové na zahajovacím soustředění v Pískách u Křivoklátu. Mažoretky se budou připravovat na novou soutěžní sezónu.

Slavnostní Koncert na počest výročí 100. let od vzniku republiky se bude konat ve středu 19. září od 18:00 hodin v chrámu sv. Mikuláše. Účinkovat budou hráči Teplické filharmonie a žáci a učitelé Základní umělecké školy Louny. Nebudou chybět ani pěvecké sbory Carmen a Pastelka.

Na koncertě v neděli 23. září od 17:00 hodin v kostele sv. Matouše v Dobroměřicích bude na varhanním koncertě zpívat pěvecký sbor Carmen pod vedení Renaty Zázvorkové a Kateřiny Štolové. Koncert se koná v rámci oslav stého výročí založení československého státu a v rámci posvícenského víkendu v obci Dobroměřice.

Pěvecký sbor nejmladších žáků školy "Pastelka" vyjede 27. září se svými rodiči do Švýcarska, kde bude v Curychu spolu s Danielem Dobiášem zpívat lidové písně a písně z projektu "K čemu slunce, když není den?".

Také v ostatních třídách školy je rušno. Škole se podařilo získat podporu od MŠMT z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání v rámci Výzvy Šablony II, proto se rozbíhají různé zajímavé aktivity pro učitele i žáky, které budou realizovány dva školní roky.

Dokončují se práce na projektu „K čemu slunce, když není den? III“. Součástí projektu jsou:

-videoklip „Až jednou“, který ZUŠ natočila s Janem Hrušínským, Olgou Šplechtovou a pěveckým sborem Carmen,

-publikace „Motýli tady nežijí?“, kde texty napsali žáci literárně-dramatického oddělení, některé texty žáci oboru skladba zhudebnili a žáci výtvarného oboru k těmto textům vytvořili ilustrace,

-zahraniční výjezdy s programem „Zpíváme s Masarykem“ spolu s hudebním skladatelem Danielem Dobiášem. Žáci školy spolu s učiteli na podzim vyjedou účinkovat do USA a Austrálie.

Učitelé spolu se svými žáky toho mají před sebou opravdu hodně, ale protože je jejich práce baví, pracují se zaujetím, láskou a naplno. Pak se rozhodně dostaví i výsledky. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video