Zájem o Senior vůz předčil všechna očekávání

2018-09-27 06:22:00

KADAŇ (zmo, r) — Jako služba, jejíž úspěch předčil očekávání, se ukázalo zavedení takzvaného Senior vozu v Kadani. Jde o speciální vůz, který za dvacet korun jízdného odveze místní seniory například k lékaři, do lékárny, na poštu či na úřady. Zájem o svezení je obrovský. Dva měsíce od zavedení Senior vůz najel přes dva tisíce kilometrů a přepravil více jak pět set osob. Zájem o jeho služby přitom stále stoupá a sami klienti — důchodci nad 65 let a zdravotně postižení občané — si novinku v podobě jejich vlastního „taxíku“ provozovanou Městskou správou sociálních služeb Kadaň nemohou vynachválit.

Spolehlivost, rychlost, dochvilnost a cena, to jsou hlavní body, které pasažéři zmiňují při dotazu na spokojenost se službou. „Je to úžasné. Starý člověk moc možností, jak se dostat třeba do nemocnice, nemá. Na normální taxi nemám peníze, v mém případě připadal v úvahu pouze autobus. Na zastávku to mám ale daleko, s chodítkem při stávajícím zdravotním stavu téměř nemožné,“ říká třiasedmdesátiletá paní Marie a dodává: „Senior vůz je pro nás všechny opravdová výhra. Není drahý, přijede vždy přesně v domluveném čase, pan řidič je milý, pomůže nastoupit i vystoupit, postará se o věci, které mám s sebou. Asi ani nelze dostatečně poděkovat všem, kteří s nápadem přišli, realizovali a kteří službu provozují.“ Obliba seniorského Citroënu Berlingo mezi obyvateli Kadaňska stále stoupá. V současné době se denní počet jízd pohybuje v průměru kolem patnácti.

„Prozatímní rekord je jednatřicet jízd za den,“ řekl řidič Senior vozu Martin Jetenský.  A kam lidé jezdí nejčastěji? Jednoznačně nemocnice. Ta dominuje. Následují lékárna, pošta, úřady. Často se lidé ptají, zda mohou nabídku využít také na nákupy, že mívají těžké tašky. K tomuto účelu ale není služba určena,” vysvětluje ještě šofér. 

Foto: Úlohu Senior vozu v Kadani plní minivan Citroën Berlingo, do kterého se bez problémů vejde například invalidní vozík. Foto: Zdeněk MORAVEC

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video