Vojta Kotek se opět zhostil moderování Ozvěn MPPFF v Žatci

2018-09-30 04:21:00

Druhý zářijový pátek se konala pod záštitou starostky Zdeňky Hamousové opět tradiční akce Ozvěny Mental Power Prague Film Festival v Chrámu chmele a piva v Žatci. Organizování akce se opět mile rád zhostil tuchořický Domov ,,Bez zámků“, který se každoročně pražského filmového festivalu účastní. Letos bohužel za svůj film Brt a Much žádnou cenu nezískal. Moderování Ozvěn MPPFF se ujal Vojta Kotek, který má již s většinou přítomných kamarádský vztah.

,,V Praze probíhá Mental Power Prague Festival již dvanáctý rok. Jedná se o festival kde soutěží filmy, kde v hlavních rolích hrají lidé s mentálním postižením. My, když jsme se zúčastnili s prvním filmem, tak se mi akce hrozně moc zalíbila a bylo mi líto, že se na dané filmy nemohou lidé z našeho regionu podívat, tak jsme uspořádali asi po dvou letech Ozvěny MPPFF tady u nás v Chrámu chmele a piva v Žatci. Od té doby je pořádáme každý rok. Patronkou večera je Tereza Voříšková a moderátorem je Vojta Kotek. Tereza letos bohužel nedorazila, jelikož má v Praze premiéru divadelního představení,“ představil filmový festival ředitel Domova ,,Bez zámků“ Martin Nuhlíček.

Na návštěvníky čekal v areálu Chrámu chmele a piva bohatý program, ve kterém se představily místní spolky, ale také lidé s mentálním postižením. Letos se účastnily také kapely Czech It z Týnce nad Vltavou a stejně jako loni přijala pozvání i kapela TH!S, ve které dělá baskytaristu Vojta Kotek. Klienti tuchořického Domova ,,Bez zámků“ se předvedli ve slavnostní premiéře s představením K11. Všichni interpreti na akci účinkují bez nároku na honorář.

,,Náš letošní film, se kterým jsme se na festivalu představili, se jmenuje Brt a Much (zkratka přezdívek hlavních herců). Je to vlastně něco jako Pat a Mat. Film pojednává o dvou chlápcích, kteří se ráno probudí a celý den se jim dějí věci, které vůbec nechtěli. Chystají se na výlet, ujede jim autobus, tak musí pěšky a postupně se jim stávají věci, které daný den jen komplikují. Večer si jdou lehnout s vírou, že druhý den bude už lepší. V letošním roce jsme se na festivalu bohužel neumístili, ale za celou éru osmi filmů jsme získali cenu České televize za nejlepší film, za kameru, za výpravu, za vedlejší mužskou roli a možná ještě něco,“ popsal účast na letošním festivalu Martin Nuhlíček a také prozradil, že již na příští rok mají v hlavě asi tři scénáře.

,,Já se na akci Mental Power Prague Film Festival podílím již šestým rokem a zcela jsem jí propadnul. Zatáhla mě do toho sice Tereza Voříšková, která mi navrhla akci moderovat s tím, že je to obrovská zkušenost pro člověka, který se s tímto nikdy nesetkal. Úplně mě to pohltilo a našel jsem za ta léta mezi těmito lidmi spoustu kamarádů. Potkáváme se společně tak dvakrát až čtyřikrát do roka při podobných příležitostech a začíná to být dost rodinný. Posledních pár let je to tedy velká část mě samotného,“ prozradil na závěr své dojmy moderátor a herec Vojta Kotek.

Mental Power Prague Film Festival je mezinárodní festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením.

Na letošním 12. ročníku MPPFF se představil nejen tuchořický Domov ,,Bez zámků“, ale také organizace Kamarád LORM ze Žatce, kteří předvedli film Ideální dovolená, za nějž získali ihned dvě ceny, a to za hlavní (Marie Pokorná, Monika Wilczeková) a také za vedlejší ženskou roli (Lenka Beránková). Minulý rok si odvezli cenu za nejlepší kameru.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video