Úvod   /   Zprávy   /   Nová hala na Trianglu

Nová hala na Trianglu

2018-10-21 05:53:00

Světový výrobce drátů a ocelových lan pro automobilový průmyslu nebo stavebnictví – firma Kiswire otevřela v průmyslové zóně Triangle u Žatce novou halu za jednu miliardu korun. Společnost, která je součástí jihokorejského koncernu, plánuje postupně zaměstnat v nové části závodu až 250 lidí. Slavnostního otevření nové haly se zúčastnili a pronesli projev generální ředitel firmy Kiswire Pierre Thompson, předseda představenstva Hong Y. C., velvyslanec Korejské republiky Moon Seoung-hyun, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a senátorka Zdeňka Hamousová.

,,Je to už pět let, co jsem se potkal s panem Thompsonem a bavil se s ním o možnosti vhodných prostor pro společnost Kiswire, která by zde mohla postavit svůj závod. Vidíte, kolik je to let a firma otevírá již druhou halu. Myslím si proto, že naše setkání bylo velice plodné a úspěšné. Přeji společnosti Kiswire, aby se jí dařilo stejně tak dobře jako doposud, protože když se jí bude dařit, bude se dařit i jejím zaměstnancům a bude to určitě také kladný výsledek pro náš Ústecký kraj. Jsme na strategické průmyslové zóně Triangle, která je strategickou zónou Ústeckého kraje, a právě proto máme zájem o to, aby zde byly firmy, které prosperují, a já si myslím, že dvě korejské společnosti, které zde již podnikají nebo teprve připravují výrobu, jsou právě onou nosnou silou našeho Trianglu,“ zaznělo během projevu z úst hejtmana Oldřicha Bubeníčka.

,,Kiswire pomocí svých produktů – lan a drátů – propojuje svět a má záměr rozlétnout se do celého světa. My jako královské město Žatec, které je v těsném sousedství průmyslové zóny, bychom rádi využili spolupráce, podpory a náboje, jednak investičního a jednak lidského potenciálu, který k nám do regionu společnost Kiswire přináší. Město Žatec se chce do světa rozlétnout s vámi,“ řekla při svém projevu Zdeňka Hamousová a poděkovala společnosti Kiswire za šanci a podporu mladých sportovců, jelikož v letošním roce přispěla na stavbu žateckého street workout hřiště u řeky Ohře 300 tisíci korunami. Podpora místních komunit by měla podle generálního ředitele firmy Kiswire pokračovat i v budoucnu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video