Čtenáři nám píší: problém s čistotou na autobusovém nádraží v Žatci

2018-10-28 08:20:00

Žatec (hf) Jedna ze čtenářek Žateckých novin nám před několika týdny napsala stížnost na čistotu autobusového nádraží v Žatci.

,,Cestuji autobusem, jako každý druhý. Před třemi roky se s velkou slávou otevíralo v Žatci nové autobusové nádraží. Když jste vešli do čekárny, na obrazovce běžel film, jak vypadalo nádraží dříve, před kompletní rekonstrukcí. Bylo špinavé a ošklivé a dnes? Jela jsem nedávno v 8.15 autobusem do Loun. Jedna z cestujících přišla k WC, zaplatila, ale když otevřela dveře od toalety, raději tam ani nevstoupila a odešla, tak byl záchod znečištěný. Špinavé jsou často i skleněné a posuvné dveře od čekárny, kdyby měly kliku, tak na ni ani nesáhnu, lavičky nemyté, chodníky poplivané, prostě hrůza, nefungují schránky na odložení nákupu. Je snad problém vzít auto na mytí a vyčistit plivance a vajgly?,“ popsala problém čtenářka s monogramem E. V.

My jsme poprosili Andreje Greža – jednatele Technické správy Žatec, o vyjádření k dané situaci. ,,Na úklid celého areálu autobusového nádraží a navíc lokality Kruhové náměstí zaměstnávají Technické služby města Žatec pouze jednu zaměstnankyni. Bohužel nezvládá kontrolovat a uklízet WC po každém návštěvníkovi. WC je koncipované jako samoobslužné. Kontroly se provádí namátkově několikrát za den,“ upřesňuje chod úklidových služeb veřejného WC Andrej Grežo a vyjadřuje se rovněž k čistotě, respektive nečistotě, skleněných posuvných dveří: ,,Jsem si vědom toho, že jsou posuvné dveře občas špinavé, leštění probíhá průběžně. Často je to zapříčiněné psy, které sem občané vodí a omladinou, která se v čekárně autobusového nádraží často schází, jelikož je zde dostupná bezplatná Wi-Fi síť.“

Lehké to podle něj není ani se skříňkami, či schránkami na odložení nákupu, jak je popisuje naše čtenářka. ,,Uzamykatelné skřínky na autobusovém nádraží jsou řešené také jako samoobslužné. Bohužel ne všichni je využívají správným způsobem. Správný postup je, že si zájemce uzamkne věci a odebere klíč. Po vyzvednutí věcí zanechá klíč v zámku. Častokrát se nám stává, že klíč už nevrátí, nechá si ho, anebo si věci nevyzvedne. My jsme pak nuceni nechat vyměňovat celé zámky za nové. V letošním roce jsme to dělali dvakrát. Cena jednoho zámku je cca 600,- Kč,“ vysvětluje na závěr Andrej Grežo.

To, že k pravidelnému úklidu areálu autobusového nádraží skutečně dochází, potvrzuje středeční očišťování podhledové části nástupiště včetně světel od pavučin a dalších nečistot, které muselo být zajišťováno pomocí vysokozdvižné plošiny.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video