Do města se opět sjeli filmaři - Žatec se proměnil ve válečné Polsko

Hedvika Mašková 2018-10-25 17:33:00

Žatec (hf) Před několika málo měsíci natáčela ve městě společnost Czech Anglo Productions snímek z druhé světové války ,,Jojo Rabbit“, ve kterém se na filmovém plátně představí kráska Scarlett Johansson a oscarový herec Sam Rockwell. Minulý týden zavítala do historického centra našeho města filmová produkční a koprodukční společnost znovu. Natáčení dalšího válečného dramatu s názvem ,,World on Fire“ (Svět v ohni) probíhalo od 17. do 20. října. Schválené nájemné za film pojednávající o osudu obyčejných lidí, kteří se potýkají s vlivem války v jejich každodenním životě, pro město činí 240 tisíc korun.

,,Pro úpravy exteriéru budou použity střelné zbraně, vojenská pásová technika a nacistická symbolika. Natáčení probíhalo s určitým omezením dopravy, v některých místech nebylo možné v konkrétní den parkovat. To vše v souladu s rozhodnutím Odboru dopravně správních agend,“ prozradila Vanda Pavelková z odboru místního hospodářství a majetku.

Snímek ,,World on Fire“ je drama vyprávějící příběh druhé světové války prostřednictvím životů obyčejných lidí ze všech stran tohoto globálního konfliktu - Británie, Polska, Francie, Německa a Spojených států. První série sedmi epizod vypráví příběh prvního roku války, počínaje invazí do Polska v září 1939 a končí bitvou u Británie. Žatec se pro potřeby filmu během minulého týdne proměnil ve válečný Gdaňsk a Varšavu.

,,World on Fire vypráví skryté příběhy obyčejných lidí, kteří formovali náš svět. Příběhy o loajalitě a brutalitě, odvaze a strachu, nadějích, příbězích o lásce a ztrátě, nadějích a snech utvářených v mimořádných dobách,“ popisuje snímek britský dramatik a scénárista Peter Bowker.

V jednom z příběhů figuruje mladý anglický překladatel, který se ve Varšavě dostal do šarvátky s nacisty, když se snažil převézt přes hranice svou polskou milenku Kasiu, další příběh je o rodičích Rosslerových žijících v Berlíně, kteří se obávají o svého syna vojáka a navíc se snaží ochránit postiženou dceru před pozorností nacistického režimu nebo příběh o Nancy – americké válečné korespondentce, která nemůže nalézt mír, dokud není její život ohrožen.

Mimo Žatce se televizní snímek pro BBC One natáčí také v Praze, Manchesteru, Londýně, Paříži a Berlíně.

V sedmi-sériovém snímku o šedesáti dílech si zahraje oscarová herečka Helen Hunt (Trosečník, Lepší už to nebude) nebo také Lesley Manville (Nit z přízraků, Zloba - Královna černé magie, Teorie všeho). Ani jedna z hereček se však v Žatci během natáčení neobjevila.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video