Město Žatec má „staronové“ vedení

Redakce 2018-11-01 20:44:00

Noví žatečtí zastupitelé do čela Města většinově zvolili opětovně starostku Zdenku Hamousovou a místostarostu Jaroslava Špičku. Druhým místostarostou bude nově Radim Laibl z vítězného hnutí ANO 2011. Více informací z ustavujícího zasedání přineseme v aktuálním vydání Žateckých novin – ve středu 7. listopadu.     

Starostkou města pro příští čtyři roky byla na dnešním (čtvrtek 1. 11.) ustavujícím jednání žateckého zastupitelstva zvolena Zdeňka Hamousová (ANO 2011), místostarosty se stali Radim Laibl (ANO 2011) a Jaroslav Špička (Volba pro město). V sedmičlenné radě města vedle nich zasednou také Pavel Pintr (ANO 2011), Petr Antoni (Volba pro město), Břetislav Frýba (Unie pro sport a zdraví) a Martin Štross (Unie pro sport a zdraví).
Ustavující jednání zastupitelstva se konalo na sále Kulturního domu Moskva a mělo rychlý a věcný průběh. Hlavními body byl slib všech zastupitelů a poté samotné volby. Na starostu a místostarosty nebyly jiné návrhy. Na čtyři zbývající místa v radě města bylo šest kandidátů, ale Karel Krčmárik (KSČM) ani Jan Novotný (Žatec srdce regionu) nezískali potřebnou nadpoloviční většinu jedenácti hlasů. Na své první schůzi nové zastupitelstvo ještě rozhodlo o vytvoření kontrolního a finančního výboru, jejich obsazení se ale teprve bude řešit.
První pracovní jednání zastupitelů by se podle předběžného plánu práce mělo uskutečnit na konci listopadu. Přesný termín určí nově zvolená rada města na svém listopadovém jednání.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video