Smutek u chomutovské městské policie: Při záchraně sebevraha přišli o kolegu

Soňa Šímová 2018-11-09 17:38:00

CHOMUTOV/JIRKOV (soš) — Jeho životním posláním bylo pomáhat lidem jako příslušník městské policie nejprve v Jirkově a poté v Chomutově. Stejně jako jeho kolegům mu šlo o bezpečí a pořádek ve městě, kde vyrůstají jeho děti. Po posledním zásahu už se nejmenovaný strážník Městské policie Chomutov k rodině nevrátil. V psychicky vypjaté situaci při vyjednávání se sebevrahem zkolaboval a ani rychlý zásah a převoz do ústecké nemocnice mu bohužel nepomohl.

Vše se událo krátce po poledni ve středu 7. listopadu u přivaděče v ulici 17. listopadu. Městští strážníci jako první zasahovali u třiadvacetiletého muže. Ten podle policejní tiskové mluvčí Marie Pivkové vylezl na sloup elektrického vedení, kde se chtěl pravděpodobně oběsit a vyřešit tak rozchod s přítelkyní. „On si tam prý nesl nějaké lano, ale neviděli jsme to,“ popsala jedna z přihlížejících. Během akce jeden z přítomných strážníků zkolaboval. Na místo pak dorazila i záchranná služba, státní policisté a hasiči. Ti pro bezpečný přesun nosítek museli přes koryto přivaděče položit žebřík. Záchranáři na místě muže oživovali a poté ho převezli do ústecké nemocnice. Přes veškerou snahu bohužel zemřel. Pravděpodobně demonstrativní sebevrah byl v pořádku převezen na psychiatrii v Mostě.

„Nemůžeme k tomu mluvit, ale všechny nás to, co se stalo, velmi zasáhlo,“ shodli se strážníci městské policie. „U kolegů se zvedla vlna solidarity,“ vyjádřil se ředitel chomutovské Městské policie Tomáš Douda, který rovněž nechtěl případ s ohledem na rodinu komentovat. Nicméně na facebookovém profilu Městké policie Chomutov se záhy objevilo toto vyjádření: „I my cítíme, že se jako organizace, která je plná soudržných lidí, jež spojuje jedna uniforma a zásady, a co se den za dnem potýkají s větším či menším nebezpečenstvím, musíme k věci vyjádřit a potvrdit bolestnou zprávu. Ohrožení života muže, jenž chtěl ukončit svůj život, pominulo poměrně záhy, ovšem záchranná služba skutečně převážela člověka, jehož stav byl více než vážný. Tento člověk byl jedním z nás, byl strážníkem, kterému během zákroku selhalo v jeho mladém věku zdraví a o jehož záchranu se nakonec snažili všichni přítomní. Tento strážník svůj boj nakonec prohrál a my s velikou úctou, pokorou a smutkem vzdáváme jemu hold a soucítíme s jeho rodinou.“

Muž u chomutovské městské policie pracoval jen krátký čas. Předtím sloužil u jirkovských kolegů. I tam zavládl smutek. Strážníci na něj vzpomínají jako na férového muže se srdcem na pravém místě a zvažují, jakým způsobem by mohli pomoci jeho rodině.


Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video