Vylepšili možnosti třídění odpadu

2018-11-16 04:45:00

KADAŇ (r) — I do dalších ulic rozšířilo třídění plastů a papíru do pytlů město Kadaň. Od tohoto měsíce můžou občané uvedené dva druhy odpadu ukládat do žlutých (plast) či modrých pytlů (papír) také v ulicích Klášterecká, Dvořákova, Fibichova, Mánesova, Alešova a Brožíkova.

Město dále provedlo revizi sběrných přístřešků a nádob. „Na základě této kontroly a na podněty od občanů se postupně doplňují další nádoby na třídění plastů, papíru a bio odpadu. Občané bydlící v rodinných domcích mají stále možnost získat zdarma svojí nádobu na bio odpad,“ informovala radnice. Lidé, kterým připadá počet nádob na tříděný odpad v jejich okolí nedostatečný nebo by si rádi pořídili ke svému domu nádobu na bio odpad, mohou zavolat na Městský úřad v Kadani, odbor životního prostředí (tel. 474 319 557, slečna Burešová) nebo na Technické služby Kadaň (tel. 474 342 218, pan Černý).

V příštím roce se v ulicích města dále budou doplňovat nádoby na sklo a kov. Použité potravinářské oleje se nadále mohou odkládat na sběrném dvoře Technických služeb Kadaň v Polní ulici čp. 1900 každý den od 7.30 hodin do 17 hodin.

Dále město obnovilo samolepky na nádobách pro třídění. Nádoby na bio odpad a kov navíc mají samolepku o informaci, že do nádob se nevhazuje příslušný odpad v igelitovém obalu.

U nádob na plast přibyla i informace, že do nádob se vhazují i tetrapakové obaly (od pitíček, mléka, džusů a podobně).

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video