Busta Masaryka od dětí z Mašinky bodovala

Alla Želinská 2018-11-26 07:27:00

Žatec (až) Součástí městských oslav 100 let republiky byla také výtvarná soutěž pro mateřské a základní školy s tématem Žatec v roce 1918. Dětské výtvory posuzovala odborná porota a veřejnost. A to i během sváteční neděle, kdy všechny práce byly vystavené na radnici a návštěvníci mohli o nich hlasovat.

Výtvarnou soutěž v kategorii mateřských škol vyhrála MŠ U Jezu – budova Mašinka. Její kolektivní dílo – busta T. G. Masaryka (na snímku) navíc získala cenu veřejnosti!

K výhře v soutěži zástupkyni vítězné školky, učitelce Lucii Sirůčkové, poblahopřála při slavnostním zasazení lípy v areálu ZŠ Komenského alej starostka města Zdeňka Hamousová, která jí předala cenu – stavebnice a výtvarný materiál pro děti. A do školky putovaly i další dárky – k ceně veřejnosti – poukaz na pomůcky a materiál do papírnictví Brázda, které učitelka převzala v minulých dnech. „Máme velkou radost z takového úspěchu. Na bustě prvního prezidenta Masaryka jsme se shodli jako kolektiv učitelek a s předškoláky i mladšími dětmi jsme ho dali do této podoby... Základem je polystyren, který jsme obalili ubrousky a nabarvili. Brýle jsme vytvořili z drátku a vousy z vaty,“ prozradila učitelka.

Všechna dílka z výtvarné soutěže „Žatec v roce 1918“ v nejbližší době budou k vidění ve Dvoře U svatého Jakuba v Žatci. Právě tam pro ně vyjednávají prostor zástupci Turistického informačního centra žatecké radnice, kde jsou zatím „schována“. "Nyní domlouváme s majitelem Ladislavem Černým detaily," upřesnila Sabina Řezáčová z Infocentra. Dětské práce měly být vystaveny od 6. listopadu v Galerii Sladovna, ale tam se pro ně nenašlo místo. „Vzhledem k neočekávané výstavě manželů Zemanových jsme museli udělat přesun aktuálních výstav do přízemí, a tudíž na dílka dětí momentálně nemáme místo. Pokud bude stále zájem o naše prostory, výstava těchto děl by mohla být od ledna 2019,“ uvedla již dříve Štěpánka Kee, která má na starosti plánování výstav, přednášek a dalších akcí v Galerii Sladovna.

Foto: Hedvika Fajkusová 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video