Koutníkovi se splnil sen! Žatecký squashista si zahrál proti Janu Koukalovi

Iveta Drlíková 2018-12-10 14:50:00

Třetí místo vybojoval na mužském turnaji kategorie B žatecký squashista Marek Koutník. „Po delší době se mi podařilo udělat nějaký úspěch a jsem za to velice rád. Také jsem si poprvé zahrál s Janem Koukalem, což je můj splněný sen. Letošní sezona je pro mě velice náročná, jelikož v květnu budu skládat maturitní zkoušku na Obchodní akademii v Žatci, takže škola má většinu času přednost. Za celoroční podporu bych chtěl také poděkovat svým stálým sponzorům - Pizzeria Panamera, Skle-nářství Žatec, Paveldvorsky.cz a Grape SC,“ říká Marek Koutník.

Turnaj kategorie B mužů ve squashi proběhl 24. listopadu v Poděbradech. Marek Koutník nastoupil v prvním kole proti Martinovi Nguyenovi, kterého bez problémů porazil 3:0. Ve druhém kole ho čekal těžký soupeř Michal Bodiš, který se vrátil po ročním trénování z Anglie. Náš squashista si ale poradil i s tímto soupeřem, když za stavu 1:2 na sety dokázal utkání otočit na konečných 3:2 a mohl se tak radovat z postupu do čtvrtfinále. V něm nastoupil proti nasazené jedničce Jiřímu Vlčkovi. Marek v zápase předvedl hodně koncentrovaný výkon a i díky radám od dlouholeté české jedničky Jana Koukala zvítězil 3:0 po setech 11:4, 11:4 a 11:5.

Jeho semifinálovým soupeřem byl právě Jan Koukal, osmnáctinásobný mistr ČR a v minulosti 39. hráč světového žebříčku, pro-ti kterému Koutník nastoupil vůbec poprvé ve své sportovní kariéře. „S Honzou jsem prohrál 0:3 po setech 7:11, 10:12 a 3:11. Ve druhém setu jsem měl za stavu 10:9 do-konce setbol, ale Honza prokázal svoje zkušenosti a hned odvrátil pochybnosti o překvapení v turnaji. V posledním zápase o 3. místo jsem se utkal s Pavlem Jakubů, kterého jsem už bez problémů porazil 3:0,“ dodává M. Koutník.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video