Soptíci uspěli v anketě dobrovolných hasičů

Lucie Steklá 2018-12-16 13:49:00

Soptíci – malí hasiči z Dobroměřic, soutěžili na podzim v anketě Dobrovolní hasiči roku 2018. Jako motivaci k hlasování jen několik dní před jeho ukončením uzavřel velitel dobroměřických hasičů Jirka Sailer sázku. A spolu s ním tatínek Soptičky Anety Pletichové. Chlapi se rozhodli, že když se děti v anketě umístí na prvním až třetím místě, půjdou oba dohola. Motivace zřejmě zabrala, neboť Soptíci skončili na druhém místě. A ne-trvalo dlouho, a chlapi šli dohola.

Kolektiv mladých hasičů byl do ankety přihlášen se svou činností, soustředění mladých hasičů, které pro ně sbor pořádá již čtvrtým rokem. „Vyhlášení výsledků je úspěšně za námi. Troufáme si říci, že více než úspěšné. Proto nám dovolte poděkovat obecnímu úřadu v naší obci, kamarádům, podporovatelům, rodičům našich dětí, samotným dětem, všem co nám poslali hlas ale hlavně vedoucím našich Soptíků, Jarmile a Verče. Ceny jsou krásné a hodnotné, ale na pódiu byste měli stát vy všichni a já tleskat vám. Ostudu jsme snad neudělali,“ řekl po vyhlášení J. Sailer. Slavnostního ve-čera na brněnském výstavišti se zúčastnili jak zástupci SDH Dobroměřice, tak sta-rosta Okresního sdružení hasičů Jiří Henc s manželkou Ilonou.

Ocenění Dobrovolných hasičů roku 2018, které nominovala Odborná porota, obdrželo celkem padesát jednotek a sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky. Stalo se tak při slavnostním vyhlášení VIII. ročníku ankety na brněnském výstavišti. Prestižní ocenění převzali zástupci jednotek a sborů dobrovolných hasičů, kteří se při veřejném hlasování umístily na prvním až třetím mí-stě. Finalisté na prvním místě navíc získali skleněnou zásahovou helmu v životní velikosti, která je prestižním symbolem ankety. Rostoucí počet přihlášek potvrzuje, že anketa je vhodným nástrojem, jak propagovat činnost spolků.

Hasiči na podporu své další činnosti obdrželi dary v hodnotě přes 2,4 milionu korun. Na slavnostním večeru zazpívali Ilona Csáková, Meky Žbirka a Petr Kolář.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video