Milovnici pohybu se tradičně vyvětrají na Nový rok

Alla Želinská 2018-12-26 09:01:00

Na novoroční procházky zvou KČT Podbořany a Spolek za záchranu kostela sv. Jiljí.

Vyrazit do přírody a protáhnout tělo na čerstvém svěžím vzduchu na Nový rok a popovídat si při tom s kamarády, to je každoroční recept turistů na dobrou náladu a vylepšení fyzické a zdravotní kondice po svátcích v závěru roku.  Ani v úterý 1. ledna 2019 to nebude jiné a milovníci pochodů, procházek a výletů se vydají do ztichlé zimní novoroční krajiny. 

V Podbořanech je připravena oblíbená novoroční procházka, letos již 38. ročník. Start účastníků je ve 13 hodin u budovy gymnázia, odkud se vydají na vycházku krajinou Podbořanska.

„Vydáme se společně po silnici kolem hřbitova, po zelené TZ až ke křižovatce s polní cestou, směřující vlevo do lesa. Tady začíná kratší 6 km trasa. Pokračuje se neznačeným terénem až na očihovskou silnici, po přejití silnice, další polní cestou až k Hartové. Zde vlevo již po silnici vedoucí z Blšan do Podbořan dojdeme zpět do města, cíle pochodu.

10 km trasa pokračuje po zelené TZ až k rozcestníku Valov – rozc., dále nás vede polní cestou směřující do Kryr. My však vpravo projdeme pod jedním ze železničních viaduktů a vydáme se již dále neznačeným terénem na vrch Kozinec. Po projití lesa se nám otevře pohled na Podbořany, vzdálenější Doupovské a Krušné hory. Pak už polní cestou jdeme směrem k železniční trati, která nás dovede až do města,“ popsali trasu organizátoři z KČT Podbořany.

Ve 13.30 se vydají na novoroční vycházku túčastníci pochodu v Lubenci. Jejich trasa vede od kostela v Lubenci ke kostelu v Libyni. „Začínáme jako vždy ve 13:30 od kostela v Lubenci – jde se pěšky do Libyně. Kdo chce, protáhne si to na Vochlickou rozhlednu. Připraven bude svařák a co kdo donese z vánočního cukroví... Budeme věštit litím olova, vykládáním karet, z karet, uspořádáme rituál ke splnění nejtajnějších přání, budeme pouštět skořápky po vodě a bude i co pít a něco málo k zakousnutí. Jak se kdo dlouho zdrží, záleží už jen na něm,“ přibližuje plán a srdečně všechny zve Jitka Kantová.

Kostel sv. Jiljí v Libyni už je připraven na novoroční setkání. Kantovi ho vyzdobili, aby se akce vydařila. Připravit kostel jim pomáhají vězeňkyně z nedalekých Drahonic. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video