Lidé z vosku jsou v Lounech k vidění do neděle

Lucie Steklá 2019-01-18 08:15:00

Louny (red) Waxwork - lidé z vosku. Velmi poučné, lehce šokující. Ve sklepení Hotelu u Radnice v Pivovarské ulici (vchod katovou uličkou) si ho zájemci mohou prohlédnout až do neděle 20. ledna, vždy od 10 do 18 hodin. „Všechny exponáty byly vytvořeny podle historických pramenů, při výrobě se použily pravé lidské vlasy a lékařské oční implantáty, proto sochy působí dokonale živým dojmem,“ zve muzeum. Expozici přiváží Museum of abnormal people.

Výstava návštěvníky seznamuje s poutavými osudy lidí, jejichž vzhled osudově ovlivnily zvláštní hříčky přírody.  V audiopřednášce si v krátkosti můžete jejich osudu poslechnout.

Váháte, zda výstavu navštívit? Tady máte několik důvodů, proč ano.

Voskové figuríny mají několikasetletou tradici. Původně byly vyráběny za účelem posmrtné rekonstrukce znetvořených obličejů před pohřebním obřadem. „Naše figuríny pocházejí z muzea v Petrohradě, které před několika lety vyhořelo, a tato výstava je jednou z posledních svého druhu na světě. Všechny exponáty byly vytvořeny podle historických pramenů, při výrobě se použily pravé lidské vlasy a lékařské oční implantáty, proto sochy působí dokonale živým dojmem. V naší expozici předkládáme nejen umělecká díla, ale také vás seznámíme s velice poutavými osudy lidí, jejichž vzhled byl prapodivnou hříčkou přírody a kteří se od pradávna v naší společnosti vyskytovali. Společnost se jich stranila, ale současně byla přitahována jejich zvláštnostmi. I přes jejich postižení z těchto lidí vyvěrala neskutečná síla a odhodlání vzepřít se osudu a předvést okolí svůj neobyčejný vzhled jako dar – proto často pracovali v cirkusech a panoptikách a často se naučili neuvěřitelným kouskům, kterými ještě více podněcovali zvědavost návštěvníků,” zve muzeum.

K vidění je například Fjodor Jeftichew, významný ruský cirkusový umělec, který trpěl tzv. hypertrichózou a proslavil se hlavně v USA v podniku pana P. T. Barnuma, nebo také Lazarus a Joannes Colloredo, přičemž tělo Joannea vyrůstalo z hrudi bratra Lazara, který byl plně pohyblivý.

Výstava je vhodná pro všechny věkové kategorie. Organizovaným skupinám je na výstavu poskytována výrazně zvýhodněná cena vstupného.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video