Městskou kasu čeká náročný rok

Lucie Steklá 2019-01-23 13:12:11

Louny (lus) Plavecká hala, dva mosty, opravy silnic a chodníků, pokračující práce v domově pro seniory a další investice čekají v letošním roce město Louny a s nimiž počítá rozpočet na rok 2019. Na jeho schválení se shodli lounští zastupitelé. Na straně příjmů a výdajů rozpočet počítá s historicky nejvyšší sumou, s částkou 459 milionů korun. Rozpočet je sestaven jako vyrovnaný, započteny v něm ale chybí velké investice, především výstavba plavecké haly za čtvrt miliardy korun, která je již zahájena.

Peníze na výstavbu plavecké haly město soustřeďuje do zvláštního fondu, ve kterém nyní je 76 milionů korun. Na stavbu si bude města zřejmě vzít úvěr. Kromě nového bazénu čeká Louny demolice dvou starých silničních mostů v Říční ulici přes dvě železniční tratě. Postaveny budou mosty nové. Třicet šest milionů korun na straně nákladů téměř celé uhradí dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Další-mi velkými investicemi bude pokračující obnova vnitřního vybavení Domova pro seniory U Pramene, deset milionů si vyžádá výměna systému chladicího zařízení na městském zimním stadionu, patnáct mi-lionů je v rozpočtu vyčleněno na rekonstrukci bytových domů, devět a půl milionu korun je určeno na opravy chodníků a vozovek.

Miliony půjdou na opravy ve školách a školkách, investicí má být rekonstrukce zázemí lounských fotbalistů.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video