Státní zástupkyně prověří cestu tabáku a nekolkovaných cigaret

Jarka Cibulková 2019-01-28 09:19:03

Žatecko, Louny (caj) Výslechem celníků, kteří prováděli domovní prohlídky, pokračovalo další soudní stání s pěti obžalovanými před Okresním soudem v Lounech. Tři muži a jedna žena jsou obviněni ze zkrácení daně a poplatku a dva z nich také i za porušení práv k ochranné známce. Celkem při domovních prohlídkách před třemi lety zabavili 263 kilogramu tabáku a přes 97 tisíc cigaret. Tři z obžalovaných jsou ze Žatecka, dva ze středních Čech.

Při prvním slyšení vypovídala jenom část obžalovaných, někteří využili svoje právo a k věci nevypovídali.

Dva z celníků vypovídali k domovní pro-hlídce u obviněného z Prahy, které proběhly u něho doma a u jeho rodičů v Žatci, pracovnice celní správy zase k prohlídce v rodinném domě na Žatecku. „Udivuje mě, že se cigarety později odváželi v igelitových pytlích bez označení. Také namítám, že ve skladu celní správy, když jsem byl přítomen převážení zabaveného zboží, chybí zhruba sto kartónů cigaret. Jak se to mohlo stát?“ řekl k výpovědi pracovníka celní správy obžalovaný z Prahy. Soudkyně poté doporučila státní zástupkyni, aby zmapovala cestu zabaveného tabáku a cigaret od domovních prohlídek až do skladu. O vyhrocené situaci zase mluvil celník, který prováděl domovní prohlídku u rodičů obžalovaného z Prahy, kteří bydlí v Žatci. Jednalo se o cigarety a tabák, který měl podle obžalovaného sloužit k hubení škůdců. „Tabák v krabici jsme sice našli na zahradě domu, ale podle mě byl před námi vynesen ven, abychom ho nenašli. Krabice ani její obsah nebyl navlhlý. Po-dle mě chtěli rodiče pouze svého syna chránit,“ vypověděl pracovník celní správy, který zasahoval v Žatci koncem ledna před třemi lety.

Druhý obžalovaný ze Žatecka zase v prvotní výpovědi uvedl, že údajný tabák, který celníci zabavili u něj ve sklepě domu, byla kukuřičná drť, která sloužila jako podestýlka pro kuřice. „Našli jsme materiál, který odpovídal konzistencí i vůni tabáku. Jsem kuřák, takže to poznám. Část byla uložena v plastových krabičkách a zbytek v pytli,“ řekla pracovnice celní správy. Ovšem podle záznamu o domovní prohlídce, který má soud k dispozici, není uvedeno ani u jedno-ho druhu tabáku zvážené množství. Obžalovaný uvedl, že to celníci dokonce měli vážit na jeho domácí kuchyňské váze.

Jednání poté soudkyně odročila na začátek března, kdy by měli být vyslechnuti dva svědci a přehrány telefonní odposlechy.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video