Nic než boj o postup nepřipadá v úvahu, říká trenér Domoušic Pavel Schettl

Lucie Steklá 2019-01-28 10:51:19

Třetí v tabulce 1. A třídy přezimují fotbalové Domoušice. Na první Vroutek ztrácí pouhé dva body. Během třinácti podzimních utkání tým zvítězil desetkrát, z toho třikrát po penaltovém rozstřelu, třikrát prohrál. Soupeřům domoušičtí fotbalisté vstřelili 53 gólů, nejvíce ze všech týmů soutěže, za svá záda jich brankář pustil jen pětadvacet. Jak se tým připravuje na jarní část a jaké jsou cíle týmu Domoušic, jsem se zeptala trenéra Pavla Schettla, který tým trénuje zhruba od poloviny podzimní části.

Tým jste převzal v říjnu, jak jste se s hráči „sžil?“

No vše proběhlo dost narychlo. Než jsem tým převzal, viděl jsem ho v jediném zápase. Ale zase víc jak polovinu hráčů jsem znal z působení v mládežnických kategoriích v Mostě.

Podzimní sezona se vám povedla, kolo před koncem jste se usadili dokonce na prvním místě tabulky.

Kdyby vyšlo i to poslední kolo, byl bych spokojen. Zase ale právě v tom posledním zápase se ukázalo, co musíme zlepšit, abychom byli úspěšní a zbytečně neztrácely body.

Přezimujete na místě třetím, se ztrátou jediného bodu na druhé a dvou bodů na první místo. Určitě na jaře polevit nechcete? Uvažuje se v Domoušicích o postupu do kraje? Má na to současný tým?

Nic než boj o postup nepřipadá v úvahu. V zimě je horší tým doplnit, ale i kdyby nikdo nepřišel, tento tým má na postup. Ale jak jsem říkal, je to podmíněno více faktory na kterých musíme zapracovat. Od herního projevu, přes herní disciplínu, lepší kondici, psychickou odolnost. Prostě potlačit vlastní ego, ve prospěch týmu.

Co zimní příprava, jak bude probíhat?

Společnou přípravu začínáme 5. února. Trénovat budeme dvakrát týdně, sehrajeme čtyři až pět přípravných zápasů. Rád bych i kratší herní soustředění, ale to až podle pracovního vytížení hráčů. Mezi těmito tréninky mají hráči i individuální plán. Vzhledem k možnostem různých mobilních aplikací, již tento plán hráči plní individuálně.

Přijdou do týmu posily nebo zůstane v této „výherní sestavě“, odchází někdo?

Ano jednáme s několika hráči. V průběhu přípravy jistě někdo nový přijde.

Čekají vás další čtyři „okresní“ derby, jsou tyto zápasy jiné, než s jinými týmy?

V této soutěži bych jako zvláštnost derby moc neviděl. Hráči se už znají tak dobře, že to vlastně pořád derby. Zápasů je jen třináct, tak se bude každá ztráta těžko dohánět. Prohry jako v Postoloprtech nebo doma s Údlicemi se už nesmí opakovat.

Děkuji za rozhovor. Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video