Tenista Černý třetí na turnaji v Praze

Redakce 2019-02-03 10:23:00

Radim Černý, mladý tenista žateckého klubu, uspěl na prestižním turnaji v Praze. Ve dvouhře byl třetí a ve čtyřhře společně s Janem Karasem to v soutěži dotáhli až na druhé místo.

Na turnaji starších žáků na Cibulce v Praze startovala druhý lednový víkend početná skupina nadějných žateckých tenistů a tenistek. Konkrétně to byli Černý, Karas, Martinovský, Kuna, Štruncová a Štrosová. Do druhého kola postoupila Štruncová, Černý, Martinovský a nasazený Karas. Do dalších bojů se ve dvouhře dostal pouze Radim Černý, který vybojoval už druhé čtvrtfinále zimní sezóny a po skvělém výkonu postoupil na pražských kurtech do semifinále, kde v dramatické bitvě podlehl druhé-mu nasazenému domácímu Kroutilovi 5:7, 6:7, kdy v tiebreaku prohrál až 12:14. Pro žateckého tenistu je ale i třetí místo velkým úspěchem. Ještě lépe se tomuto hráči dařilo ve čtyřhrách. Spolu s Janem Karasem postoupili po skvělém výkonu v semifinále do nedělního finále, ve kterém už ale nestačili těsně na nejlepší pár turnaje a prohráli 6:7, 2:6. Poprvé tak společně na turnaji čtyřher kategorie C získali krásné druhé místo. (Popiska snímek: Radim Černý s Janem Karasem (zleva) využili příležitosti a po stříbrném úspěchu na turnaji v Praze se vyfotili se zdejším trenérem a bývalým českým daviscupovým hráčem Ivo Minářem (uprostřed).

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video