Žatecké volejbalistky v elitní osmičce

Iveta Drlíková 2019-02-21 10:33:00

Po parádních výkonech a za velké podpory fanoušků vybojovaly starší žákyně Volejbalového klubu Sever Žatec na domácí palubovce vítězství ve druhé skupině Českého poháru. Postoupily tak mezi osm nejlepších týmů v republice a čeká je finálový start v Hradci Králové. Za bouřlivé divácké atmosféry proběhl turnaj uplynulý víkend v obou halách TJ Sever Žatec. „Vítězství v této skupině a postup do finále jsme dosáhli výborným servisem a obranou, která nám fungovala prakticky celý turnaj,“ říká trenér starších žákyň Jaroslav Vrbata ml.

Na turnaj do Žatce dorazilo o víkendu sedm silných soupeřů ze všech koutů ČR. Hrálo se systémem každý s každým. Domácí hráčky vyhrály úvodní zápas proti Frýdku – Místku 2:1. V dalším utkání nastoupily proti volejbalistkám z Brna. Favoritky z jižní Moravy, které startují v první lize kadetek, měly navrch jen v prvním setu. Ve druhém a třetím dominovaly domácí hráčky, které si tak připsaly další vítězství 2:1. Podporované svými fanoušky a v euforii z cenné výhry pak porazily ještě Hlincovku a Lanškroun a po sobotě byly v čele tabulky.

Na skvělé výkony dokázaly žatecké volejbalistky v neděli navázat, když postupně ve dvou setech porazily Znojmo, Olymp Prahu i Příbram. „Životní turnaj odehrála na nahrávce Bára Karasová, dobře blokovaly a středem útočily Naty Chládková s Adélou Baronovou. O příjem a útok po kůlech se skvěle postaraly Kačka Rodová, Petra Barochová a Anička Vejvodová. Ve většině utkání pomohly výborným výkonem i Lucka Rodová, Kačka Henlínová, Verča Janoušková a Káťa Svobodová. V sobotu nám pomohla i Aneta Šťastná z mladších žákyň,“ dodává trenér Vrbata. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video