Prodejnu město nabízí od koruny měsíčně

2019-03-08 09:30:00

KADAŇ (r) — K nezvyklému kroku se odhodlali radní v Kadani, kde se městu už několik měsíců nedaří pronajmout reprezentativní prostory k podnikání v přízemí domu čp 184 přímo na náměstí. Zájemcům, kteří se přes opakované snížení požadovaného nájmu bojí, že by podnik „neutáhli“, město provozovnu nově nabízí již od koruny za metr čtvereční měsíčně. Bývalou prodejnu Květinka v takzvaném Šlikovském domě o výměře 300 metrů čtverečních tak mohou podnikateli říkat „pane“ přibližně za cenu jednoho kilogramu hovězího.

Radnice od tohoto kroku očekává, že o pronájem prostor v domě tímto krokem vzbudí zájem a uchazečů se přihlásí více. Těm město bývalou Květinku přiklepne obálkovou metodou — kdo nabídne nejvyšší nájemné, ten vyhraje.

„Rozhodovat ovšem také bude podnikatelský záměr, aby v domě například nebyl „hampejz“,” ubezpečil starosta Jiří Kulhánek.

Město v souladu se zákonem prostory vloni v říjnu nabídlo za cenu v místě a čase obvyklou, tedy zhruba za 30 tisíc korun měsíčně. Protože se provozovnu pronajmout nezdařilo, postupně se v pěti kolech cena snížila na polovinu a v posledním šestém kole na pouhých 10 tisíc korun měsíčně s tím, že pokud nájemce bude investovat do majetku města, tato investice se v nájmu umoří. Poslední zmíněná podmínka už nyní neplatí, protože pokud by se provozovna pronajala řádově za stokoruny měsíčně, mohl by uživatel investici umořovat klidně desítky let.

Jak starosta řekl už dříve, dům si přišlo prohlédnout celkem šest zájemců, kteří uvažovali vesměs o otevření kavárny či podobného podniku. Hlavním problémem pro ně byla nutnost investovat do vybudování toalet pro zákazníky a také náklady na vytápění. Bývalá prodejna, kde byla kvůli květinám záměrně udržována nižší teplota, protopila měsíčně plynu za 2 700 korun; vytápění na komfortní teplotu by náklady podstatně zvedlo.

Pokud by se Šlikovský dům čp. 184 přes veškerou snahu pronajmout nepodařilo, radnice by uvolněné prostory podle starosty Kulhánka využila pro potřeby města.

Popiska foto: Bývalá prodejna Květinka na Kadaňském náměstí. Foto: Tomáš SKŘIPSKÝ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video