K pomníku hrdinů vyrazili na kole

Dana Studničková 2011-05-22 00:00:00

Černčice – Uctít památku černčických občanů, kteří položili své mladé životy v samém závěru války dne 9. května 1945 u obce Brandýsek nedaleko Slaného, když na tanku ukazovali vojákům Rudé armády cestu na Prahu, se vypravilo osm cyklistů. Akci pořádal Obecní úřad Černčice. Duchovním otcem tohoto nápadu byl profesor Jaroslav Řeřicha, který se nenápadně  zmínil na zasedání kulturní komise, když se vedla rozprava o kulturních akcích pro občany. 

A cyklistům stačí málo, hlavně když znají cíl, trasu si vyberou tu nejklidnější, kilometrů akorát na celodenní výlet a navíc se šlechetným cílem. Ne jinak tomu bylo v sobotu 7. května, kdy se ráno v devět hodin vypravilo 8 náhodných reprezentantů obce (milovníků cyklistiky). Jelo se za krásného jarního počasí přes Peruc, dále na Vrané, Páleč, Zlonice, Beřovice, Žižice, Třebušice s cílem v Brandýsku lehce po poledni. Za účastníky výletu položil kytici k malému pomníčku nejmladší člen výpravy Radek Cvešpr. Pak skupina poobědvala v Knovízi, zpět jela přes Slané na Vrané, Peruc.
Starosta obce Jindřich Šus si pochvaloval: Účastníkům se 82 km na kole velmi líbilo. Je potěšující, že o památné místo je velmi dobře pečováno, za což patří místním občanům velké dík. V tomto smyslu bude také zaslán starostou obce Černčice na OÚ v Brandýsku děkovný dopis. Všichni pevně věří, že se začíná rodit nová tradice.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video