Turistickou sezónu zahájí odemykáním Chmelového majáku

2019-04-04 14:55:00

Řada novinek a zajímavých akcí je v letošní sezóně připravena nejen pro turisty, kteří zavítají do Žatce ale i pro místní obyvatele. Turistická sezóna bude zahájena již tuto neděli 7. dubna ve 13 hodin tradičním odemykáním Chmelového majáku.

Slavnostního zahájení a bohatého programu se ujme Chrám chmele a piva společně s dalšími partnery, jako jsou Chmelařské muzeum, Destinační agentura Dolní Poohří, Žatecký pivovar nebo spolek Chmelobrana. Poprvé se ke spolupráci při veřejné akci připojí také minipivovar Pioneer Beer, který své pivo vyrábí přímo pod majákem. Chrám chmele a piva v den zahájení představí i nejvýznamnější letošní novinku, kterou je ,,Královská cesta chmele a piva“. „Oživili a vylepšili jsme někdejší projekt na propojení Žatce a Královského pivovaru Krušovice. Slibujeme si od toho, že část z třiceti tisíc pravidelných návštěvníků Krušovic, kteří se tam zastavují třeba na cestě do Karlových Varů, zamíří i k nám na Žatecko,“ vysvětlil ředitel chrámu Ondřej Baštýř. Na nedělním zahájení se mohou děti těšit také na loutkovou pohádku v podání místního souboru Jitřenka Žatec, která začíná ve 13. 30 hodin. Na programu je i vystoupení žáků žatecké ZUŠ a zpěvačky Ráchel Pabiánové, a to od 14.15 a 15.15 hodin. Chybět nebudou ani stánky s rozličným občerstvením.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video