Znáš své město a okolí? Vědomostní soutěž prověří žáky 2. stupně již potřinácté

Lucie Steklá 2019-04-03 15:26:00

Louny (lus) Znáš Louny a jeho okolí? Jsi žák základní školy na Lounsku? Tak můžeš své vědomosti uplatnit v tradiční soutěži s názvem Znáš své město a okolí? Letos se koná již třináctý ročník této soutěže, jejíž výherci se proletí vrtulníkem nad městem i jeho okolím.

„Někdo si může myslet, že je třináctka nešťastné číslo. Šťastné ale bude pro patnáct oceněných vítězů, kteří v soutěži uspějí a absolvují například vyhlídkový let vrtulníkem,“ řekl Vlastimil Lisse, ředitel Základní školy O. Jaroše v Lounech, která je pořadatelem soutěže. Populární jarní internetová soutěž, která propaguje město Louny a Lounsko, pokračuje letos třináctým ročníkem. Do řešení se zapojují mnohdy celé rodiny.

Soutěžit mohou všichni žáci lounských a okolních škol, kteří se chtějí o svém městě a místní oblasti dozvědět něco nového. „Nutnou podmínkou pro zapojení se do soutěže je registrace. Již nyní se mohou žáci pátých až devátých tříd základních škol registrovat na webu soutěže (soutezolounech.cz) nebo pořádající školy www.3zslouny.cz/soutez a to až do neděle 7. dubna, tedy do konce 1. soutěžního kola,“ upozorňuje V. Lisse. Soutěž odstartovala v pondělí 25. března.

Vědomostní soutěž o Lounsku žáky provede v pěti kolech historií, kulturou, přírodními podmínkami, významnými osobnostmi, architekturou, prolistují místním tiskem, nebo lounskou kronikou. Otázky je možné sledovat také mimo soutěž. Pro nesoutěžní návštěvníky jsou opět připraveny nesoutěžní přístupové údaje. Koho zajímají podrobnější informace (počet výherců, sponzorské ceny či harmonogram soutěže), ten si může kompletní pravidla prostudovat na webu soutěže. Záštitu nad soutěží převzal starosta města Louny.

Přihlásit se do vědomostní soutěže mohou žáci sedmnácti základních škol Lounska: Gymnázium Louny, ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše, ZŠ J. A. Komenského, ZŠ Přemyslovců, ZŠ Prokopa Holého, ZŠ Školní, ZŠ Lenešice, ZŠ Postoloprty, ZŠ a MŠ Zeměchy, Speciální ZŠ Louny, ZŠ a MŠ Černčice, ZŠ Ročov, ZŠ a MŠ Bitozeves, ZŠ Peruc, ZŠ a MŠ Cítoliby, ZŠ Panenský Týnec, ZŠ a MŠ Tuchořice.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video