Z dětského domova za objektiv

Soňa Šímová 2019-04-17 17:01:58

ČERVENÝ HRÁDEK (r) — Narodil se v roce 1999 v Trebišově na Slovensku a nevyzpytatelné kroky osudu ho ve třech letech zanesly do dětského domova ve Vysoké Peci. V současnosti studuje obor zahradník, jeho snem je ale mít svůj ateliér, kde bude fotit modelky a děti. Rád fotí také svatby, portréty a páry. Nenechte si ujít vernisáž nadějného budoucího fotografa Ladislava Rostaše, která se uskuteční 18. dubna od 17 hodin na zámku Červený Hrádek.

„S dětským domovem jsme jezdili na různé akce, výlety a tábory. Když jsme třeba byli v Praze na výletě, fotil jsem domy, přírodu a zvířata a pomalu jsem zjišťoval, že mě to naplňuje a zlepšuji se v tom. Největší podpory se mi dostalo od mých vychovatelek. Vzpomínám třeba, že jsme společně jeli na týden na hory lyžovat. A já jsem s mobilem jel rychle napřed, abych všechny mohl vyfotit,“ směje se Ladislav. „Největším oceněním mi vždy bylo, když jsem slýchával, že fotím krásně a abych se tomu věnoval,“ dodal Ladislav.

Po odchodu z dětského domova následoval střet s realitou někdy ne úplně lehkého života. „Musel jsem se o sebe sám postarat a mimo jiné zjistil, že na mě všichni nečekají s otevřenou náručí,“ popsal Ladislav tvrdý start do dospělého života. A přesně v té době se modelka Veronika Kašáková, se kterou vyrůstal ve stejném domově, rozhodla svého kamaráda podpořit. Spojila se s Fotolabem a Ladislav získal svou první zrcadlovku. „Za to jsem byl moc vděčný. Také mi nechali vyrobit vizitky a od Petry Vyoralové, majitelky svatebního salonu Delta a Verunky jsem dostal ještě krásný a výkonný notebook na úpravu fotek. Svou první výstavu uskutečnil v Galerii Jirkov. Na té na zámku uvidíte průřez jeho tvorbou. Dalším Ladislavovým snem je mít výstavu také v dalších městech a fotit celebrity. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video