Sdružený fotbalový tým žen Baníku Souš a SK Ervěnice-Jirkov je po základní části soutěže v čele

2019-04-18 07:16:57

Společný tým Baníku Souš a SK Ervěnice-Jirkov odehrál i své třetí jarní mistrovské utkání vítězně, tentokrát rozstřílel Brňany 7:0. Tímto kolem byla uzavřena základní část, po které byla tabulka rozdělena na dvě poloviny – týmy z horní poloviny budou bojovat o skupinové vítězství a případný postup do ČFL a týmy, které obsadily spodní část tabulky, tak budou bojovat o konečné umístění.

Ženy domácího sdruženého týmu nechtěly připustit drama jako v předchozím utkání v Postoloprtech, kde zvítězily po bojovném utkání 2:1 (1:0) brankami Novotné a Tóthové. Od úvodního hvizdu sudího si hráčky Souše/Ervěnic vytvořily územní převahu. Již z prví větší šance vstřelily úvodní branku utkání, kdy ve 3. minutě nezaváhala Šimonková – 1:0. V rozmezí 8 minut mezi 14. a 22. minut vstřelila svůj čistý hattrick Lukešová. Za zmínku stojí především třetí branka, kdy si přehodila míč přes hlavu a z otočky ho uklidila do ,,šibenice“. V první půli vsítila branku ještě domácí Novotná v 35. minutě po průniku z levé strany hřiště – 5:0.

Druhá půle se hrála již v poklidném tempu a nebylo k vidění tolik příležitostí jako v poločase prvním. Soupeřky zaslouží pochvalu, kdy i přes to, že již nebylo pochyb o vítězi zápasu, tak se snažily vstřelit čestnou branku. To se jim však nepovedlo. Naopak domácí tým vstřelil ještě dvě. Nejprve se mezi střelkyně zapsala i matadorka Dojáčková (v 78. min.) a zkušená Polívková, kdy „mazácky“ technickou střelou v 88. minutě uzavřela skóre utkání na 7:0. 

Trenéři domácího týmu hodnotili utkání: Byli jsme spokojení, že jsme již v první půli rozhodli zápas v náš prospěch a využili většinu brankových příležitostí oproti zápasu v Postoloprtech, kdy ve druhém poločasu jsme měli nemalou řadu brejků a naše hráčky postupovaly dokonce 4x sami na branku, ale vyložené šance neproměnily. Přestože se v tomto utkání nehrálo tolik „na krev“ jako v Postoloprtech, tak si 3 hráčky odnesly svalová zranění. Budeme doufat, že se do dalšího utkání zotaví, protože nás bude čekat 6 náročných zápasů (systémem doma – venku) v rámci nadstavby soutěže, kdy se utkají nejlepší týmy z první čtveřice. 


FK Baník Souš/SK Ervěnice-Jirkov – ČFK Brňany 7:0 (5:0)

Branky Souše/Ervěnic: Lukešová 3, Šimonková, Novotná, Dojáčková a Polívková; ŽK: 0:1. Diváci: 50. 

Sestava Souše/Ervěnic: Flachsová – Hejduková, Mašlová, Králová (K), Novotná, Šimonková, Svobodníková, Lukešová, Tóthová, Polívková, Šumová, Bečáková a Dojáčková. 


Ženy Souše/Ervěnic-Jirkova čekají další dvě mistrovská utkání na domácí půdě v Souši – nejbližší se hraje v neděli 21. 4. 2019 od 13,00 hodin. Soupeřem bude vítěz minulého ročníku z Pavlíkova.


Foto: FK Baník Souš/SK Ervěnice-Jirkov

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video