V Lounech odstartuje Chance 3x3 Tour, s Humpolcem a hráčem Euroligy

Lucie Steklá 2019-04-18 12:19:20

O velikonočním víkendu odstartuje druhý ročník 3x3 Central Europe Tour. Spojenou Tour v basketbalu 3x3 Čechů, Slováků a Poláků otevře stejně jako loni tradiční indoor turnaj Chance 3x3 Tour v Lounech. Už loni se lounská akce stala historicky prvním halovým turnajem, jenž je plnohodnotnou součástí Chance 3x3 Tour. Setkání hráčů basketbalu 3x3 pod severočeskou střechou má však už léty prověřenou tradici. Letos se hráči sejdou v Městské sportovní hale už poosmé.

„Jsme hrdí na to, že náš turnaj je dlouhodobě nejlépe obsazenou indoor verzí basketbalu 3x3 v České republice,“ pochvaluje si Martin Jakeš, který stál u zrodu nyní již osmileté tradice a významně se zasloužil o posun turnaje do nejvyššího kvalitativního patra i oficiálně, když se stal součástí nejvyšší české soutěže Chance 3x3 Tour.

První část turnaje hraného ve velikonočním čase proběhne už v pátek 19. dubna, kdy se utkají chlapecké i dívčí celky v kategoriích U10 až U15. Ve třech nejnižších kategoriích se mohou přihlásit i namixované týmy.

Hlavní program přijde na řadu v sobotu 20. dubna, kdy se utkají elitní týmy mužů. Dopoledne zde odstartuje klání 16 přihlášených týmů. Pozvání do Loun přijal mimo jiných i nejlepší český tým v trojkovém basketbalu 3x3 Humpolec Bernard. Dále dorazí špičkové celky z Německa, Slovenska, Polska, Srbska, Bosny a Hercegoviny nebo Lotyšska.

„Mám tu celkem tři národní týmy – český, německý a slovenský. Také ostatní zahraniční týmy patří mezi špičku ve své zemi a významně se podílí na navyšování národního rankingu důležitého pro účast na olympijských hrách,“ přibližuje Jakeš, jaká že 3x3 basketbalová smetánka se to v Lounech sejde.

Za tým Pražačka nastoupí i zřejmě největší osobnost turnaje Damir Krupalija. Dnes devětatřicetiletý rodák z Bosny v dětství tři roky žil v Česku a poté prožil úspěšnou kariéru, během které působil na univerzitě v americkém Illinois a poté v Polsku, Belgii, Francii, Španělsku nebo Řecku. Zahrál si v reprezentaci i v Eurolize a v roce 2003 byl nejužitečnějším hráčem finále polské ligy.

Jak je vidět, olympijská přítomnost mladého sportu láká i jména, která hrála anebo stále ještě hrají významnou roli v klasickém pětkovém basketbalu. Na rostoucí popularitu a kvalitu hry ukazuje i již zmíněné pestré zahraniční zastoupení na lounském turnaji.

Po tomto klání si dá 3x3 Central Europe Tour Tour dva týdny pauzu, bude se pokračovat na 1. máje v Bratislavě a 11. května v Praze dalším turnajem Chance 3x3 Tour.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video